2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A büntetõ törvénykönyv (Btk) módosítását is benyújtotta hétfõn az Országgyûlésnek a Fidesz-KDNP. A "három csapás" elnevezésû javaslat szigorúbban büntetné a visszaesõ súlyos erõszakos bûncselekményt elkövetõket, ...

Összesen nyolc minisztere lesz csak az új Orbán-kormánynak, ebbõl egy, Navracsics Tibor helyettese is lesz a miniszterelnöknek. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke pedig miniszterelnök-helyettes lesz, ...
Március 1-tõl, illetve április 1-tõl bizonyos területeken döntési tilalmat vezet be magára nézve a jelenlegi kabinet, hogy se személyi döntésekkel, sem pedig hosszabb távú kötelezettségvállalásokkal ne akadályozza az új kormány munkáját - jelentette be még januárban Szollár Domokos kormányszóvivõ.
Mégsem dönt az Országgyûlés hétfõn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) új elnökérõl - így döntöttek a képviselõk a Házbizottság hétfõi rendkívüli ülésén a délutáni plenáris ülés elõtt.
Ha most szeptemberben lennének a választások, akkor a Fidesz és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) mellett csak a Jobbik lépné át az öt százalékos parlamenti küszöböt.

Az elmúlt egy hónapban tovább nõtt a Jobbik támogatottsága, amely a biztosan szavazó, pártválasztók körében már 10 százalékos - derül ki a Századvég-Forsense június közepén készített reprezentatív felmérésbõl.

A cégek a járulékcsökkentést leszámítva nem sokat profitálnak az adóváltozásokból, a különadó megszüntetésével párhuzamosan emelkedik a társasági adó, és számos kedvezmény, köztük az helyi iparûzési adó levonhatósága is megszûnik. A személyi jövedelemadózás egyszerûsödik, ezért a magánszemélyek számos mentességnek és a legtöbb kedvezménynek búcsút inthetnek.

Tiba István foglalhatja el a hétfõn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett.

« Előző « 2. oldal »