2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉÕDSZ) továbbra sem mutatott kompromisszumkészséget a május 6-án megtartott tárgyalási fordulón – közölte a JNT Security Kft. és tulajdonosa, a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel, hozzátéve: mindent megtesznek az ügy tárgyalóasztal melletti rendezése érdekében.

Csaknem 700 ezer devizahiteles levelet már átvettek az ügyfelek, több mint 400 ezer küldemény feldolgozása és kézbesítése pedig folyamatban van – közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

Április 24-ig 870 ezer, a fogyasztói kölcsönszerzõdések elszámolását tartalmazó értesítés érkezett be a Magyar Postához, ami a pénzintézetek által elõre jelzett 2 millió küldemény csaknem 45 százaléka – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉÕDSZ) a JNT Security Kft.-nél mûködõ szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg õket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉÕDOSZ sajtókapcsolatokért felelõs megbízottja az MTI érdeklõdésére.

Április 9-ig 149 ezer devizaalapú fogyasztói kölcsönszerzõdés elszámolását tartalmazó értesítés érkezett be a Magyar Postához, ami a pénzintézetek által elõre jelzett 2,1 millió küldemény alig több mint 7 százaléka – tájékoztatta a Magyar Posta csütörtökön az MTI-t.

Az év eleje óta csaknem 40 ezer csekket fizettek be a Magyar Posta mobilalkalmazásán keresztül az ügyfelek, mintegy 400 millió forint értékben – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban – jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

A Magyar Posta csekkbefizetõ automatáin keresztül február elejétõl több mint 43 000 csekket fizettek be az ügyfelek, több mint 460 millió forint értékben – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Lezárult a Magyar Posta (MP) Zrt. új "hibrid kézbesítési és konverziós" nevet viselõ rendszerének fejlesztése, amellyel hiteles dokumentumok továbbítása válik lehetõvé elektronikus úton a postán keresztül, az új szolgáltatást csütörtökön mutatták be.

Postán kapják kézhez ellátásukat azok, akik eddig a DRB bankcsoportnál vezetett számlájukra kapták nyugdíjukat - közölte az MTI érdeklõdésére az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság csütörtökön.

Hétfõtõl az országban húsz helyen, bevásárló központokban, illetve postákon mûködnek csekkbefizetõ automaták - közölte a Magyar Posta Zrt. hétfõn az MTI-vel.

A ciklus végére a legkülönfélébb ügyeket intézhetik a kistelepülések postahivatalai - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs miniszterelnökségi államtitkár.

A gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében húsz csekkbefizetõ automatát állít üzembe jövõ év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt. - közölte Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az automata bemutatóján szerdán, Budapesten.

Mobillal lehet majd csekket befizetni, 40 kistelepülés postáján pedig segítséget lehet kérni: az autó átírása, gyermekszületés, nyugdíjügyek, táppénz, stb. ügyek kapcsán. Egy másik postai okostelefonos alkalmazás a közigazgatási ügyek intézésében segít.

Számos érv szól a jól bevált sárga csekkek használata mellett, miközben az ellenérvek jó része sem annyira egyértelmû, mint az elsõ pillantásra látszik.

Tovább bõvült a Magyar Posta Zrt. csomagautomatáinak száma: július végén 9 új automatát állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 mûködik – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A startup vállalkozások helyzete sohasem egyszerû. Különösen igaz ez egy olyan telítettnek tûnõ piacon, mint a csomagküldés területe.A Webox Hungary Kft. azonban egy külföldön már sikeres megoldást, a csomagküldõ automatát szeretné meghonosítani Magyarországon.

Új riválist kap a Posta2014-07-21 08:57:36

Egyre több helyen bukkannak fel Budapesten és több vidéki városban is a Webox csomagautomatái, amelyek okosabbak lehetnek a Magyar Posta termináljainál.

Csak néhány törmeléktégla jelzi hírmondóul a nádudvari Kossuth téren a régi posta épületét.

A személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének utolsó napján, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét – közölték a szervezetek hétfõn az MTI-vel.

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta Zrt., a belföldi futárcégek közül elsõként a nemzetközi tendenciákat követve - jelentette be Szarka Zsolt, a társaság vezérigazgatója újságírók elõtt a csomagautomata bemutatóján pénteken a fõvárosban, az Örs vezér téren.

Csomagfelvevõ automatákkal igyekszik korszerûbbé tenni szolgáltatásait a Magyar Posta. Nem véletlenül: az internetes kereskedelem miatt is fellendülõ csomagküldõ szolgáltatás jelenti a reménysugarat az ágazat számára.

Megszületett a bérmegállapodás a Magyar Postánál: márciustól sávosan 2-3,5 százalékkal vagy 10-12 ezer forinttal nõnek a bérek. Egyszeri kifizetéssel pedig 40-45 ezer forintot kapnak a postások.

Január 1-jétõl változnak a DHL Express Magyarország Kft. díjai - írja a Napi Gazdaság a társaságra hivatkozva. A lap hétfõi cikke szerint a nemzetközi légi szolgáltatások esetén átlagosan 3,9 százalékkal, míg a belföldi és nemzetközi közúti szolgáltatásoknál 6,4 százalékkal emelkednek a szolgáltatások árai, amelyek magukban foglalják az e-útdíj többletköltségét is.

Gyakran hosszú sorokkal találkozhat az, aki ezekben a napokban valamelyik hazai postahivatalban jár. A hónap elején érkeznek a fizetések, a nyugdíjak, a szociális juttatások, és a legtöbben ilyenkor fizetik be a sárga csekkeket is. A sorban állók valószínûleg nem tudják, hogy a csekkbefizetésnek vannak alternatív módjai is.
« 1. oldal »  Következő »