2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az utóbbi napokban nõtt az ügyfélérdeklõdés a Raiffeisennél – közölte a pénzintézet szerdán az MTI kérdésére, kiemelve, hogy elsõsorban értelmezési kérésekkel fordulnak hozzájuk az ügyfelek, hiszen a jogszabályi mintának megfelelõen nagyon komplexek a kiküldött értesítõ levelek.

Jelentõsen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár, a lépést Heinz Wiedner vezérigazgató azzal indokolta, hogy a hitelintézet módosítja stratégiáját: a jövõben elsõsorban a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrál.

Március 18-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. és a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel-szerzõdésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken.

A banki elszámolás elsõ napjaiban sem az UniCreditnél, sem a Raiffeisennél nem tapasztaltak jelentõs forgalomnövekedést, az UniCredithez az elsõ két munkanapon körülbelül 30 végtörlesztõs elszámolási igény érkezett, a Raiffeisennél pedig a telefonos érdeklõdõk száma nõtt valamelyest - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklõdésére.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában tízmillió forintra bírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank a honlapján kedden.

A Raiffeisen Bank International (RBI) nem vonul ki Magyarországról és nem mond le lakossági szolgáltatásokról sem, de csökkenti bankfiókhálózatát és jobban koncentrál majd a vállalati ügyfelekre és a kiemelt magánügyfelekre - jelentett be Karl Sevelda, az RBI vezérigazgatója kedden Bécsben. A Raiffesien Magyarország az MTI érdeklõdésére kedden annyit közölt, hogy még nem született végleges döntés a magyarországi tevékenység átszervezésérõl.

Február 10-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését kedden a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

Az osztrák tulajdonú Raiffeisen Bank International AG kapott ajánlatot a magyar érdekeltségére vonatkozóan, a beérkezett ajánlatot a pénzintézet tanulmányozza - erõsítette meg a bank novemberi közlését Ingrid Krenn-Ditz, a bank szóvivõje az MTI-nek kedden. Az ajánlatra vonatkozó értesülésekre azonban nem reagált.

Mérsékelt érdeklõdésrõl és egyelõre kisszámú igénybejelentésrõl számoltak be az új árfolyamrögzítés kapcsán a Portfolio.hu-nak nyilatkozó nagybankok. Ennek ellenére a várakozásaikat megfogalmazó hitelintézetek egytõl egyig 50% fölötti részvételre számítanak. Mivel a nem közszférában dolgozó lakáshitelesek csak június 1-jétõl élhetnek a lehetõséggel, a legnagyobb érdeklõdés ekkortól várható.

« 1. oldal »