2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A trafikosok ha kell, vállalják a büntetést, csak ne legyenek bûncselekmények.

Rogán Antal szerint vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegû befektetése volt a bedõlt pénzügyi vállalkozásoknál.

Rogán Antal szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a forintosítással és az elszámoltatással kapcsolatos törvényekbõl adódó feladatok végrehajtására.

A pékek, a fuvarozók és a taxisok sem tudnak kevesebbet kérni ugyanazért.

Nem változik jövõre a cafeteria adóterhe - emelte ki az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosítások közül Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje hétfõi sajtótájékoztatóján.

A japánjen-alapú hitellel rendelkezõknek érdemes lesz összevetni a forintosítási ajánlatot jelenlegi helyzetükkel, de az biztos, hogy a svájcifrank-hitelesek közül mindenki jobban jár a váltással – mondta a Kossuth Rádióban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje.

A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje – közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövõ évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetõi beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselõk azt kérték a kabinettõl, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.

Az árfolyamkockázat ügyében a bankok és a hitelfölvevõk osztoznak a felelõsségen - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje hétfõn az M1 Napirend elõtt címû mûsorában. Hozzátette, a párt azt kérte a kormánytól, hogy ne a jelenlegi piaci árfolyamon forintosítsák a hiteleket.

A Fidesz frakcióvezetõje szerint nem kizárt, hogy eltérõ idõpontokban csökkennek majd az egyes rezsielemek.

Az árfolyamgát teljes megnyitását és a kilakoltatási moratórium kiszélesítését javasolja a Fidesz - közölte Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetõje hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

A korábbi ígéretek ellenére arra utal egy friss törvénymódosítás, hogy a volt nyugdíjpénztári tagok nem kapják meg az állami egyéni nyugdíjszámlán a korábbi befizetéseiket. Rogán Antal igyekezett kivágni a kormányt az ellentmondásból, de valójában csak annyit mondott, hogy minden csak a választások után derül ki. Az egyéni számla bár jól hangzik, igazából csak elfedi a nyugdíjrendszer gondjait.

A kormány nem enged a családok havi kétszáz forintos megtakarításából, már dolgoznak az újabb rezsicsökkentõ törvényen.

« 1. oldal »