2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A román határ menti településeinken eddig mutatóba se láttak illegális bevándorlókat.

Orbán Viktor utasítására tovább épül a mûszaki határzár; dél után immár keleten is.

Ünnepélyes alkalomra gyûltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésrõl nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.

Románia egyelõre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

Befejezõdött a nagyváradi vár hat éve tartó felújítása - közölte az Agerpres hírügynökség. Az épületegyüttes januártól válik látogathatóvá.

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élõk aránya 59,3 százalékot, a lakásban élõké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatalának a jelentésébõl.

Nem ezt várták az OTP-tõl2015-11-15 11:48:40

Bár a várakozásoknál erõsebb harmadik negyedéves egyszeri tételektõl tisztított adózott eredményt közölt az OTP péntek reggel, de egy váratlan korrekciós tétel veszteségbe taszította a korrigált adózott eredményt és a negyedik negyedévben újabb ukrán leírás várható.

Nem lát olyan szándékot Romániában Kántor Zoltán, hogy belátható idõn belül megadja az autonómiát az ott élõ magyarságnak. A Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetõje szerint Európában rengeteg multikulturális állam van, de a kisebbségeknek maguknak kell kiharcolniuk a jogaikat. Úgy látja, a szerb–magyar határon lévõ kerítés nem befolyásolja a nemzetpolitikát.

  • A Nemzetpolitikai Intézet évente 35-40 millió forintból gazdálkodik.
  • Menekültekkel nem foglalkoznak.
  • Kántor Zoltán igazgató szerint belátható idõn belül nem lesz autonómia.
  • Az erõs magyar gazdaság a határon túli magyaroknak is jó.

Andorrában élnek a legnagyobb arányban migránsok az ENSZ 2013-as adatai szerint, míg Bosznia-Hercegovinában a legkevesebben. A nemzetközi szervezet ábráiból kiderül, hogy Franciaországban az algériaiak, míg Nagy-Britanniában az indiaiak a legnépesebb kisebbségi csoport.

Romániában valamennyi élelmiszerre kiterjesztették a kedvezményes áfakulcsot, ráadásul 2016-tól az általános kulcs is csak 20 százalékos lesz – szemben a 27 százalékos magyar áfával. Ezt ugyanakkor nem mindenki érzi, sok kereskedõ nem is csökkentette az árakat. Magyarországon egyelõre csak annak lehet örülni, hogy 2016-tól csökken a sertéshús áfája 5 százalékra.

Az ártándi közúti határátkelõhelyen a rendõrök két moldáv állampolgárt irányítottak vissza Romániába.

Az ártándi közúti határátkelõhelyen a rendõrök egy moldáv állampolgárt irányítottak vissza Romániába.

Miután a kedden Marosvásárhelyre tervezett Székely Szabadság Napi megemlékezést követõ, tiltakozó felvonulást és nagygyûlést betiltotta az ottani hatóság, az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület szolidaritásból Debrecenben szervezett erre a napra tiltakozó összejövetelt.

„A Debrecentõl Románia irányába haladó gyorsforgalmi út építése 2016-ban megkezdõdik.”

Idén is több napig tart a magyar kultúra ünnepe programsorozat.

Fennakadásokat okoz a romániai közlekedésben a szélviharral párosuló erõs havazás. A romániai Országos Meteorológiai Hatóság harmadfokú (vörös) figyelmeztetést bocsátott ki hétfõn 13 óráig a Kárpát-kanyartól délkeletre fekvõ Vrancea, Buzau és Braila megyékre.

Határsértõket fogtak2014-11-10 12:58:31

Nem rendelkeztek úti okmányokkal a magyar-román határon hõkamerán észlelt férfiak.

Határsértõk rendõrkézen2014-11-03 12:46:44

Újabb illegális afgán migránsokat fogtak el a határrendészek Biharkeresztes külterületén.

Mûszaki hiba miatt nem mûködnek a magyar-román határátkelõk – közölte az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata kedd délután a rendõrség honlapján.

"Így élünk mi – Élet a Sebes-Körös mentén” három napos rendezvényt szerveztek immár ötödik alkalommal a szomszédos Románia Élesd városában.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtökön bekérette Románia budapesti nagykövetét, mert Románia elutasította Magyarország igényét a nagyváradi és a marosvásárhelyi konzuli irodák nyitására - közölte Nagy Anna külügyi szóvivõ az MTI-vel.

Egy út, amely összeköt2014-04-26 10:57:03

Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkõletétel.

A Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola 24 tanulója és a helyi Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület 25 felnõtt tagja 2014. április 5-én hagyományos tavaszi romániai kiránduláson vett részt.

Új út épül Pocsajból Románia irányába, Biharfélegyházára.

Kisebb megszakításokkal, de már az országhatárig tekerhetünk a magyar–román kerékpárúton.

« 1. oldal »  Következő »