2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Életünk végéig húzódhat ez az ügy – mondta a romagyilkosságok büntetõperérõl Bérdi Zsolt ügyvéd, az elsõrendû vádlott védõje péntek este az M1 aktuális csatornán.

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla pénteken a romagyilkosságok ügyében korábban elsõ fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendû vádlott 13 éves fegyházbüntetését, ám néhány kisebb súlyú cselekménynél változtatott a minõsítésen.

Ma hirdet másodfokon ítéletet a romák sérelmére évekkel ezelõtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fõvárosi Ítélõtábla.

Hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsõfokú ítéletet a negyedrendû vádlott ügyvédje is, akárcsak a többi vádlott védõje. Az ügyben várhatóan május 8-án hirdetik ki a másodfokú határozatot.

A romagyilkosságok perében határozott idejû börtönbüntetést kért Kiss Árpád elsõrendû vádlottra ügyvédje arra az esetre, ha a Fõvárosi Ítélõtábla nem helyezi hatályon kívül az elsõfokú ítéletet. A harmadrendû vádlott, Petõ Zsolt védõje szintén az ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta.

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsõfokú ítéletet az elsõrendû vádlott védõje, a Fõvárosi Fellebbviteli Fõügyészség szerint viszont erre nincs ok.

Megkezdõdött a másodfokú büntetõper a romák sérelmére évekkel ezelõtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében szerdán a Fõvárosi Ítélõtáblán. A tárgyaláson ismertették az ügyészségi álláspontot, majd az elsõrendû vádlott védõjének három beadványát is.

Iratismertetéssel megkezdõdött a másodfokú büntetõper a romák sérelmére évekkel ezelõtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fõvárosi Ítélõtáblán szerdán.

Április 15-én kezdõdik a másodfokú büntetõper a romák sérelmére több mint fél évtizede elkövetett sorozatgyilkosságok ügyében a Fõvárosi Ítélõtáblán, döntés májusban várható.

Ki mit tudott a KBH-nál?2010-08-30 11:47:34
Átverték, „elaltatták” a Katonai Biztonsági Hivatal munkatársai a romagyilkosságok nemzetbiztonsági szálait vizsgáló, az elõzõ ciklusban felállított parlamenti vizsgálóbizottságot, ...

Cs. István nem tartja magát rasszistának. Átlagos véleménye van a cigányokról és személyes gondja még nem akadt velük Cs. Istvánnak, a romagyilkosságokkal gyanúsított négy férfi egyikének, aki elsõként szólalt meg a feltételezett tettesek közül.

A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a szakértõi véleményeket elõször a gyanúsítottakkal ismertetik majd.

Három hónappal meghosszabbították a romák elleni támadással gyanúsított négy férfi elõzetes letartóztatását.

Ez vezetõi megbízások visszavonását és fegyelmi eljárások indítását is jelenti.

A gyanúsítottak azért barkácsoltak elektromos kerítést, mert a kislétai gyilkosság után féltek egy esetleges támadástól. A középkorú férfi szavaival: „aki éjszaka a kert hátsó részérõl jön a házam felé, az biztos nem jó szándékkal jön”.

Minden vágya, hogy iskolába menjen

Dr. Ivan B. Kolozsvari felajánlotta, hogy a kislány töltsön néhány évet az Egyesült Államokban, Mága Zoltán hegedûmûvész pedig félmillió forintos ösztöndíjban részesítette.

A romák kivándorolnának2009-08-26 15:08:12

Továbbra is õrzik a rendõrök a kislétai támadást túlélõ 13 éves kislányt. A cigányság körében nincs nyugalom, mert úgy érzik, hogy a négy ember elfogásával még nincs elintézve semmi.

Kisléta buktatta le a romagyilkosságok gyanúsítottjait...

« 1. oldal »