2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Sokak szerint kevésbé ízletes az ebédDebrecen – Szeptembertõl egészségesebb, de sok gyerek szerint ízetlen az étel. Debrecen polgármestere úgy véli, lépni kell az ügyben.

Átmentek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén az étkezési sók, csak kisebb jelölési hibákat találtak a szakemberek a termékek felénél – derül ki a hivatal csütörtöki közleményébõl.

Különösen a vesebetegeknek kell odafigyelniük a mérsékelt sófogyasztásra. Nekik segítünk cikkünkkel. Azt azonban fontos leszögezni, hogy a só hiánya is végzetes lehet. Találjuk meg az arany középutat!

Állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával gyártott, csökkentett nátrium tartalmú étkezési só tételeket rendelt vissza azonnal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A magas sóbevitelrõl köztudott, hogy emeli a vérnyomást, ami a szív- és érrendszeri betegségek nagy kockázati tényezõje.

Egy kis elektromosság alkalmazásával német és amerikai tudósok új módszert dolgoztak ki a só eltávolítására a tengervízbõl. Találmányuk sokkal kevesebb energiát igényel és meglepõen egyszerû a hagyományos sótalanítási technikákhoz viszonyítva.

 

Sóvám napok Réven2010-06-09 08:51:30

A Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttmûködési Program keretében a következõ közös rendezvényt a Bihor megyei Réven tartották.

« 1. oldal »