2024. április 24. Szerda, György.
 
Sólyom kifogásokat emelt2010-06-15 11:42:00
Nem lehet indoklás nélkül köztisztviselõt kirúgni az államfõ szerint - Sólyom László ezért megfontolásra visszaküldte az Országgyûlésnek a kormánytisztviselõk jogállásáról szóló törvényt.
Búcsúlátogatáson fogadta délelõtt Sólyom Lászó Bajnai Gordont. A köztársasági elnök hivatalosan utoljára találkozott a pénteken még ügyvezetõ miniszterelnökkel. A Bajnai-kormány tagjai 13 hónap után távoznak posztjukról.

Sólyom László bejelentette: Orbán Viktort kéri fel miniszterelnöknek az Országgyûlés alakuló ülésén. Sólyom László délelõtt fogadta az országgyûlési választásokon gyõztes Fidesz-KDNP listavezetõjét a Sándor-palotában.
Május 14-re hívta össze az országgyûlés alakuló ülését a köztársasági elnök. A köztársasági elnök már a választás éjszakáján jelezte: a lehetõ legkorábbi idõpontot választja majd.
A választásnak vége, a végeredmény pedig nem is lehetne egyértelmûbb: a Fidesz-KDNP „példátlanul erõs” felhatalmazást szerzett a kormányzásra - mondta Sólyom László köztársasági elnök az országgyûlési választások második fordulója után, az Országos Választási Központban.
« 1. oldal »