2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hõsök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetõk is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendõrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.

2015 elsõ felében megnyílhat a régi röszkei átkelõ a magyar-szerb határon - jelentette be Becsey Zsolt hétfõn Szegeden.

Legalább 200 millió köbméter gázt a magyarországi tárolókból biztosítana Szerbia a fûtési szezonra, miután már harmadik napja 20 százalékkal kevesebb gáz érkezik Oroszországból a nyugat-balkáni országba.

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter is részt vesz majd a megbeszéléseken.

Miniszteri posztokat nem akar vállalni a Vajdasági Magyar Szövetség a szerbiai parlamenti választások után, de a párt elnökének meggyõzõdése, hogy a parlamenti többség része lesznek.

Míg a szerb pénzügyminiszter ismét az adóemelés mellett foglalt állást, a helyi gazdasági miniszter az elsõ adandó alkalommal rögtön meg is cáfolta, hogy ilyesmire sor kerülhetne.

Információkat akar kérni a szerb kormány a Facebook-tól egy olyan csoportról, amely a közösségi oldalon halállal fenyegette meg többször a szerb államfõt - közölte kedden a szerb belügyminiszter.
« 1. oldal »