2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Kihúzták a hatos lottó 28. heti nyerõszámait, telitalálatos szelvény ezúttal sem volt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben 82 határozatot hozott illegális távszerencsejáték-szervezõkkel szemben – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A tavaly májusban megkötött koncessziós szerzõdések alapján az idén nyolc kaszinó mûködhet Magyarországon, ezek után 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétellel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2015-ben - közölte a tárca az MTI megkeresésére.

A mai naptól Magyarországon is elérhetõ az egyik legnépszerûbb nemzetközi lottójáték, az Eurojackpot. Összegyûjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A Szerencsejáték Zrt. sorsjegy automatákat telepít a kocsmákba, tizet már tesztelnek budapesti és vidéki helyszíneken - írja a Világgazdaság.

Ajánlásokat fogadott el hétfõn az Európai Bizottság, amelyekkel a fogyasztókat, a szerencsejátékot ûzõket és a kiskorúakat egyaránt védeni szeretné az internetes szerencsejátékok esetleges káros hatásaitól.

A módosító javaslat benyújtásáról az Országgyûlés törvényalkotási bizottsága döntött csütörtöki ülésén, kormánypárti többséggel. Az indítványt pénzügyi tárgyú törvények módosításához terjesztik be.

Négy domain alatt fellelhetõ, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintetõ elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelõ határozat született június 25-ig – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

Lecseréli a központi informatikai rendszerét a Szerencsejáték Zrt., a beruházás értéke ötmilliárd forint. A legtöbb lottózóba érintõképernyõs terminált is telepítenek.

A parlament kivételesen sürgõs eljárásban tárgyalta az errõl szóló javaslatot, amelyet 238 igen szavazattal megszavaztak a képviselõk. A törvény várhatóan napokon belül életbe lép.


Budapest, 2011. szeptember 12., hétfõ (MTI) - Az elõzetes bejelentésnek megfelelõen november 1-tõl 13 forinttal emelkedik a gázolaj jövedéki adója, a dohánytermékeké pedig egy év alatt három lépcsõben növekszik, a pénznyerõ játékautomaták tételes adója is emelkedik, és emellé még százalékos játékadót is kell fizetni - egyebek mellett ezt tartalmazza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslata, amely hétfõn került fel az Országgyûlés honlapjára.

Februártól az eddigi 200 forint helyett 225 forint lesz az ötös, a hatos és a skandináv lottószelvény díja, mert emelkedtek a gyártási- és mûködtetési költségek, így például az energia és alapanyag árak - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Mára viszont már olyan mértékben eladósodtak az egyre inkább elszemtelenedõ uzsorásoknál, hogy amint megkapják a segélyüket, a pénzkölcsönzõk gyakorlatilag az egészet elveszik tõlük.
« 1. oldal »