2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Pénteken röviddel 7 óra elõtt az euró 280,53 forinton állt a csütörtök esti 281,46 forint után.

Budapest, 2011. november 3., csütörtök (MTI) – Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, de erõsebb, mint a magyarországi kereskedési szünet idején volt a hét elején.

Az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankoz viszonyítva is erõsödött csütörtök kora reggel a forint. Kereskedõk szerint, ha a szlovák parlament még csütörtökön megszavazza az euróövezeti mentõalap (EFSF) bõvítését, az újabb erõs támogatást adhat a térségi valutáknak.

A hétfõi erõsödés után alig változott a forint árfolyama a fõbb devizákhoz képest kedd kora reggel: az eurót 293 alatt, a svájci frankot 237 forint körül jegyezték a devizapiacon. Kilenc óra elõtt gyengülni kezdett a forint, devizapiaci kereskedõk szerint bizonytalanságot okoz, hogy a szlovák parlament miként szavaz majd az uniós mentõcsomag kibõvítésérõl. Kora délután javított a forint, bár a svájci frankot 240 forint fölött is jegyezték.

Szûk sávban mozgott és nem változott jelentõsen a forint árfolyama a reggeli nyitáskor a bankközi devizapiacon, a forint megtudta tartani az elõzõ napi záróértékhez közeli szintjét. Késõbb azonban a frank ismét erõsödni kezdett a forinttal szemben, az euró és a dollár azonban ugyanazon a szinten maradt.

« 1. oldal »