2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Utazás a Marsra - igaz most még csak képzeletben! Oroszországban újabb kísérletbe kezdenek, hogy megállapítsák, milyen hatással lenne az ûrhajósokra egy Mars-utazás.
Farkas Bertalan a szovjet Valerij Kubaszovval ezen a napon startolt Bajkonurból, majd a Szaljut 6 ûrállomáson kutatásokat is végeztek. Farkas Bertalanból sztár lett, mindenki Farkas Bercije, ...
Szalacsi 20102010-05-24 10:00:00

Megbetegedett, börtönben ült, meghalt? Amikor elõször mondtam a szerkesztõségben, hogy riportot készítek Szalacsi Sándorról, volt, aki figyelmeztetett, bizonyára átverés áldozata vagyok, Sándor ugyanis meghalt.

Egy brit tudós, Stephen Hawking arra figyelmeztette az emberiséget, hogy el kellene kerülniük a földönkívüliekkel való érintkezést, mert ennek a következményei pusztítóak lehetnek.
Április elejétõl már Magyarországon is lehet háromdimenziós tévét venni - írja a Világgazdaság. A lap szerint a legolcsóbb készülékek ára félmillió forintnál kezdõdik, de egyes képernyõméretekért egymillió forintot is a pénztárnál lehet hagyni.
Kutyamosógépet állítottak üzembe Japán egyik kutyakozmetikájában. Az eszköz gyors, alapos és megspórolja a karmolásokat az ebek gazdáinak.
Angliában a teddingtoni National Physical Laboratory kutatóintézetben gyûltek össze a világ mûholdas navigációval foglalkozó specialistái.
Csütörtökön az ország több településén is kabát nélkül sétáltak az emberek. Helyenként 12 fok fölött volt a legmagasabb nappali hõmérséklet. Úgy tûnik, hogy itt a tavasz, de a szakemberek azt mondják, hogy március elsõ felében néhány napra valószínûleg még visszatér a tél.
Megnyílik az ûrkilátó2010-02-17 11:27:57
Újra kilebegett az ûrbe Bob Behnken és Nicholas Patrick közép-európai idõ szerint szerda hajnalban, hogy végrehajtsa a misszió harmadik, egyben utolsó ûrsétáját is a Nemzetközi Ûrállomásnál (ISS).
Megérkezett a µTorrent 2.0, benne a nagy reményeket keltõ µTP technológia. A megkérdezett szolgáltatók örülnek a fejlesztésnek.
Bár a Windows 7 legfõbb újításai közt szerepelt az okosabb energiagazdálkodás, több felhasználó is akkumulátorral kapcsolatos problémákat jelzett a gyártó felé.
Több, internetes adatforgalom elemzésével foglalkozó cég is jelezte, hogy a hétvégén hirtelen óriási urgást tapasztaltak az IPV6-alapú adatforgalomban az egész interneten.
Február 15-tõl figyelmeztetõ ablakok idegesítenek majd, márciustól kétóránként leállítja a gépet, és júniustól egyáltalán nem indul el a Windows 7 utolsó ingyenes próbaverziója
A Google a múlt héten jelentette be, hogy egy kísérleti jelleggel elindított akció keretében fizetnek azoknak, akik a Chrome böngészõ hibáit jelzik a cégnek.
Mûködik az ûrrouter2010-01-29 18:48:36

Sikeres volt az elsõ világûrben mûködõ internetes forgalomirányító rendszer tesztje.

A nagyfelbontású tévé önmagában semmit nem ér, ha nincs hozzá lejátszó és tartalom. Ismerje meg azokat a fájlformátumokat, amelyek értelmet adnak a méteres megjelenítõnek.
Psziochológiai és neurológiai kutatások igazolják, hogy a férfiak agya érzékenyebb a pornóra, mint bármilyen más ingerre.
Óránként 28 ezer kilométeres sebesség, napfelkelte és napnyugta 45 percenként, mindig sötét égbolt, amelynek felét a Föld tölti ki. Ilyen ritmusban zajlik az élet a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén,...
A legártatlanabb cselekedetnek tûnhet, ha ablak-párkányunkra telente madaraknak szórunk elesé- get, mégis alapvetõ változásokat hozhat a fajok életében. Ne gondoljunk évmilliókra, a változás igen gyorsan, a szemünk láttára bekövetkezhet.
« Előző « 2. oldal »  Következő »