2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Négyezerrel kevesebb gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén. A szülõk többségének hatalmas anyagi megterhelés a tanévkezdés. A hitelszakértõ szerint a szeptember nem váratlan esemény, próbáljuk meg hitelfelvétel nélkül megúszni a becsengetést. Kiszámoltuk, hogy a két-három gyerekes családoknak akár 200 ezer forintba is kerülhet a beiskolázás.

A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Elérhetõk az ügyintézési funkciók a felsõoktatási e-felvételiben, amelyet minden jelentkezõ használhat adatbetekintésre, dokumentumpótlásra, adat- és sorrendmódosításra – azok is, akik hagyományos jelentkezési lapon nyújtották be jelentkezésüket – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. kedden az MTI-vel. A módosítások határideje idén július 10-e.

Traffipax-mérések szeptemberben Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében szeptemberben!

 

 

Illusztráció - egészségügy
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.
A szeptemberi fizetéssel kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést. Az átlagosan havi negyvenezer forintos pluszpénzt januárig visszamenõleg utalják.
Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az õsz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.

 

Szeptembertõl a trafikosoknak el kell küldeniük az államnak, milyen cigarettából mennyi fogyott. Az erre való rendszereket elkezdték tanúsíttatni.

A következõ napokban-hetekben szinte minden banknál változnak a számlavezetés, a kártyahasználat és más szolgáltatások díjai - derül ki a Világgazdaság összeállításából.

Nézze meg milyen programokra számíthat Hajdú-Bihar településein szeptemberben!

« 1. oldal »