2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A múlt héten benyújtott adócsomag ugyan számos új szabályt tartalmaz, a vállalkozásoknak nem szabad elfelejteniük, hogy a jövõ évi adótörvény-változások nagy részét már nyáron elfogadták – emlékeztet a Mazars legfrissebb összefoglalója.

A ma kezdõdõ kétnapos rendkívüli ülés második napján, pénteken fogadhatja el az Országgyûlés a menekültügyi törvénycsomagot, benne a gumilövedék használatának engedélyezését.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer szigorítása érdekében, ez többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó elõírásokat érintené - közölte a jegybank az MTI-vel.

A Magyarországi Kéményseprõk Országos Ipartestülete (MKOI) elutasítja a kéményseprõ-ipari közszolgáltatást érintõ törvénymódosítási elõterjesztést - közölte az érdekképviselet pénteken az MTI-vel.

Mire számítanak az állattartók?
Az Országgyûlés törvénymódosítása, illetve -kiegészítése miatt október elsejével mezõgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható – a megyénkbeli önkormányzatok legutóbbi képviselõ-testületi ülésükön hatályon kívül is helyezték a helyi állattartó-rendeleteiket.

Januártól legkevesebb egy mérnökóra ellenértékét kell fizetni a kéményseprõ közszolgáltatónak, a kémény ellenõrzéséért

 

Még egy hónapig van lehetõségük a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktõl. Legalábbis az átlátható árazás biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétõl érvényes kritériumoknak. Ez az a törvény, amivel a kormány el kívánja érni, hogy a banki hitelkínálat átlátható és összehasonlítható legyen, a pénzügyekben kevésbé járatosaknak is. Ez és a 11 hónapos csúcs közelében lévõ euró és svájci frank árfolyam a devizahiteleseknek azt is lehetõvé teszi, hogy forintosítsák hitelüket. Érdemes lecsapni a lehetõségre?

 

Egy jogszabály értelmében fel kell számolni az utak közelében lévõ reklámfelületeket, mivel azok elvonhatják a közlekedésben részt vevõk figyelmét. Hajdú-Biharban még több mint 600 reklámtáblát kell leszerelni szeptember végéig.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Az Országgyûlés jövõ heti, kétnapos ülésén megkezdi a szabálysértésekrõl szóló törvény módosításának általános vitáját. A törvénymódosítás értelmében elzárással, vagy akár 150 ezer forint bírsággal is sújtható, ha valaki fél éven belül kétszer “életvitelszerû lakhatásra” használ közterületet.

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) – A távhõszolgáltatással összefüggõ egyes törvények módosításával az Országgyûlkés megteremtette a távhõtámogatás új rendszerének alapját, a termelõ helyett a hõszolgáltató támogatására térve át, az új hõoldali támogatási rendszer 2011. október 1-jén lép hatályba – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel kedden.

« 1. oldal »