2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András, a Nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezésére vonatkozó kérdésre válaszolva az ATV Start címû mûsorában hétfõn.

A kormány 244,71 millió forintot csoportosít át rendkívüli támogatásként a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A pékek, a fuvarozók és a taxisok sem tudnak kevesebbet kérni ugyanazért.

30 és fél milliárd forintot kap 1875 önkormányzat mûködõképessége megõrzésére. Idén összesen csaknem 50 milliárd forint mûködési többlettámogatást kaptak az önkormányzatok, a források elegendõek arra, hogy minden település tartozásmentesen le tudja zárni a 2013-as évet.

Október 15-ig igényelhetik az önkormányzatok a tûzifavásárláshoz kapcsolódó kormányzati támogatást, amelynek összege idén 2 milliárd forint, duplája a tavalyinak - tájékoztatta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán az MTI-t.

« 1. oldal »