2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az év végén minden befektetési tanács arról szólt, hogyan lehet optimalizálni a megtakarításokat az adóvonzat minimalizálása érdekében. Érdemes azonban hosszabb távra is átgondolni a megfelelõ befektetési stratégiát, mivel az idõ és ezzel együtt a kamatos kamatok minden adókedvezménynél jobban gyarapítják a megtakarítást.

A tankünyvek ára ugyan csökken, de a többi kiadás még mindig nagy terhet jelenthet. Érdemes vásárlás elõtt felmérni, mi, hol mennyibe kerül, nem kell mindent lecserélni és nem érdemes fölöslegesen többet vásárolni a kelleténél. Az ismerõsök is sokat segíthetnek már nem használt tárgyakkal.

Szolár energiával megvilágított köztéri padokat kapott Püspökladány városa a Magyar Energia Hivataltól. A Hivatal 2012 elején hirdette meg a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésû kampányát, melynek részeként olyan különleges köztéri padokat ad át, amelyek megvilágítása napenergiával történik. Ezek a padok jelképezik, hogy a település lakói nem csak energiatudatosak, hanem remek közösségi emberek is.

« 1. oldal »