2024. április 23. Kedd, Béla.
 

Hatvanhárom vizsgálatot végeztek, és mindössze ötször találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fõvárosi revizorai a vendéglátóhelyek múlt heti, a torkos csütörtökön végzett ellenõrzésén - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

A torkos csütörtökökön országszerte csaknem másfél millióan tértek be a részt vevõ éttermek valamelyikébe az elmúlt tíz évben, mióta az akció elindult - mondta Lipcsey György Imre, a szervezõ Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a jubileumi rendezvényen csütörtökön.

Vannak még gasztronómiailag megfogható, néphagyományra alapozható jeles napok a magyar naptárban, amelyekre lehet a Torkos csütörtökhöz hasonló akciókat építeni - mondta a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese a Ma reggelben.

Már több mint 440 étterem csatlakozott Torkos Csütörtök elnevezésû farsangi akcióhoz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevõ éttermek menüit - tájékoztatta Lipcsey György Imre, a szervezõ Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI-t csütörtökön.

A Torkos Csütörtök akció 2006-ban indult a magyar ételek és vendéglátóhelyek népszerûsítésére. Hagyománnyá válik lassan az úgynevezett Mozgós péntek is, amelyet holnap tartanak. Ezen a napon országszerte mintegy 100 helyen lehet féláron ledolgozni a Torkos csütörtök kalóriáit.

Országszerte mintegy száz konditerem, mozgásközpont, uszoda és egyéb sportintézmény vesz részt a Mozgós péntek elnevezésû akcióban, amelynek keretében idén is féláron vehetõk igénybe a sporthelyszínek szolgáltatásai a Torkos csütörtököt követõ napon.

Még két hét van az idei Torkos Csütörtökig, de a jobb helyeken az asztalokat már a napokban lefoglalják. Március 6-án, aki elõtte elég gyors volt, kilencedszerre torkoskodhat féláron abban az étteremben, ahova eddig a pénztárcája nem engedte be.

2014-ben kilencedik alkalommal is megrendezik a Torkos Csütörtök akciót, amelynek idõpontja idén március 6. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

« 1. oldal »