2024. április 24. Szerda, György.
 

A 94 évvel ezelõtti Trianoni eseményekre emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Megemlékezésre gyûltek össze Esztárban a lakosok június 4-én a község fõterére.

2014. június 4-én szerdán, 15 órától a konyári Közparkban a koszorúzással egybekötött Trianoni megemlékezés díszvendége volt a Váradi Dalnokok férfikórusa Nagyváradról.

Jelentõs nap volt az idei június 4-e Csökmõ életében. Elsõ alkalommal emlékezett meg a község az országot lesújtó trianoni tragédiáról.

Országszerte megemlékezéseket, ünnepségeket tartanak ma a nemzeti összetartozás napjának alkalmából.


2010 óta a gyászos trianoni évfordulót a Nemzeti Összetartozás Napjaként tartjuk számon. A tavalyi évfordulón avattuk fel a volt megyeháza dísztermében található Fráter László arcképes dombormûvét, azóta a városi megemlékezések ott zajlanak.

Magyarország gyászos napjára, hazánk megcsonkításának 91. évfordulójára emlékeztek meghatóan, lelket megérintõen június 5-én a körösladányi református templomban.

Az idén második alkalomból rendeztek trianoni vetélkedõt 2009. június 4-én a mikepércsi általános iskola alsó és felsõ tagozatos tanulói számára, azzal a céllal, hogy a tanulók megismerkedjenek az elcsatolt országrészek kultúrájával, történelmével, híres embereivel– adta hírül Kenéz Tünde, civil tudósítónk.
« 1. oldal »