2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az UniCredit bank a pénzügyi elszámolás eredményeként több mint 26 milliárd forintot számolt el ügyfelei javára március 29-ig – közölte a bank az MTI érdeklõdésére.

A banki elszámolás elsõ napjaiban sem az UniCreditnél, sem a Raiffeisennél nem tapasztaltak jelentõs forgalomnövekedést, az UniCredithez az elsõ két munkanapon körülbelül 30 végtörlesztõs elszámolási igény érkezett, a Raiffeisennél pedig a telefonos érdeklõdõk száma nõtt valamelyest - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklõdésére.

Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

Mérsékelt érdeklõdésrõl és egyelõre kisszámú igénybejelentésrõl számoltak be az új árfolyamrögzítés kapcsán a Portfolio.hu-nak nyilatkozó nagybankok. Ennek ellenére a várakozásaikat megfogalmazó hitelintézetek egytõl egyig 50% fölötti részvételre számítanak. Mivel a nem közszférában dolgozó lakáshitelesek csak június 1-jétõl élhetnek a lehetõséggel, a legnagyobb érdeklõdés ekkortól várható.

Javított a közép-kelet-európai országok egészére kiadott növekedési elõrejelzésén az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Megjegyzik azonban, hogy Kelet-Európa komoly veszélyben van az elhúzódó euróövezeti adósságválság miatt, és a legnagyobb kockázatot az jelentheti, ha a nagy nyugat-európai bankok visszafogják finanszírozási tevékenységüket.

« 1. oldal »