2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Közeledik az év vége, és ez azt jelenti a pénzügyi világ számára, hogy indul a bevásárlási szezon. A Fekete Péntek már hazánkban is megjelent a nagy leértékeléseivel, azonban egyes vállalatok még így is hatalmas profitokat keresnek a termékeiken. Néhány esetében nagyon látványos a túlárazás, amelyre a befektetõknek is érdemes lehet odafigyelniük.

Nem szokás a fizetésrõl beszélni, legalábbis nem hivatalosan, sok munkahelyen pedig egyenesen tiltja a vezetõség. Sõt, álláshirdetésekben is csak elvétve szerepel összeg. Mégis egyre több csapatban nyílt titok, ki mennyit vihet haza. Kinek érdeke a titkolózás: a munkaadónak vagy a munkavállalónak?

A reményteli várakozásokat fõleg a javuló német gazdasági teljesítmény táplálja.

A Növekedési Hitelprogramra továbbra is van kereslet a cégek részérõl.

Az eurózóna gazdasága több, egymást kiegyenlítõ hatással szembesül idén.

Januártól szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe, így a vállalatoknak december 31-ig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre.

A legnagyobb beruházási kedv a nyugat-magyarországi cégeknél figyelhetõ meg.

Szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe januártól, a vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI-vel.

A vállalati hitelezés nagyarányú élénkülése egyelõre még várat magára.

A magyar gazdasági teljesítmény növeléséhez kellenek a folyamatosan fejlesztõ, munkahelyeket teremtõ nemzetközi befektetõk, olyanok, mint a svájci Hoffmann Neopac, a debreceni Tu-Plast Tubusgyártó Kft. anyavállalata – mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Debrecenben.

A nagyszámú felszámolás ellenére nem szûkül a cégvilág, az elmúlt egy év során is több mint kétszer annyi cég kapott mûködési engedélyt Magyarországon, mint ahányat felszámoltak – mutat rá a feketelista.hu portál.

Debrecen – Tekintse meg a felszámolás alatt lévõ Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Csökkenõ számú cégalapítás, lassuló ütemben nõ a cégek száma
Budapest – Az elmúlt évben 5885 céggel nõtt a társas vállalkozás száma, annak ellenére, hogy eközben 27 549 céget, azaz az összes társaság 5,1 százalékát törölték. 2011 végén még 594 097 (decemberi adat) vállalkozás neve szerepelt a cégnyilvántartásban, ez a szám 2012 végére 599 982-ra (novemberi adat) nõtt. Mindez annak következménye, hogy tavaly 35 395 céget alapítottak – tájékoztat a feketelista.hu.


Debrecen – Nézze meg mely vállalkozások állnak csõdeljárás alatt Hajdú-Bihar megyében!

« 1. oldal »