2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Jelenleg nincs napirenden a hálapénz elfogadásának büntethetõségére vonatkozó törvényi szabályozás módosítása, tudomásul vették az orvos szakmai szervezetek tervezett változtatással kapcsolatos álláspontját - közölte az Igazságügyi Minisztérium.

Zárt ajtók mögött kezdõdik szerdán Vizoviczki László és 21 társa vesztegetési ügyének tárgyalása Debrecenben. A vádlottak többsége civil, de rendõr, tûzoltó és pénzügyõr is van közöttük, ezért katonai tanács elõtt folyik a per.

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bûntette miatt indított büntetõügyben, T. R. vádlott szabadságvesztését 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektõl eltiltásra súlyosította.

Csalás, befolyással üzérkedés, közokirat-hamisítás és vesztegetés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak a rendõrök két debreceni lakossal szemben.

Tíz szülész-nõgyógyászt ítélt a Debreceni Ítélõtábla csütörtökön pénzbüntetésre, illetve egy-egy év próbára bocsátásra, mert hálapénzt kértek szülés levezetéséért, ami vesztegetésnek minõsül – közölte a táblabíróság szóvivõje az ítélethirdetés után az MTI-vel.

A Debreceni Ítélõtábla Ficsór Gabriella vezette tanácsa hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bûntette miatt egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélt egy volt pénzügyõrt, a vesztegetési ügy harmadrendû vádlottját, tíz hónappal súlyosítva a Nyíregyházi Törvényszék elsõ fokú ítéletét – közölte a táblabíróság szóvivõje kedden az MTI-vel.

Húsáru, ingyen vadászat, élelmiszerkosár, sporteszközök mint kenõpénz.

Nem csak ittas jármûvezetés, hanem vesztegetés miatt is felelnie kell (hivatalos személy megvesztegetéséért akár 5 év szabadságvesztés is kiszabható).

« 1. oldal »