2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az Európai Unió a költségvetési hiány számítása során ne vegye figyelembe a migrációval kapcsolatos kiadásokat, mivel azok rendkívüli és egyszeri tételeknek tekintendõk – mondta felszólalásában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereit tömörítõ Ecofin ülésén Luxembourgban.

A szolgáltató szektor számos szereplõjének lesz kötelezõ a pénztárgép használata. A masszõrök, a pénzváltók és az italautomaták is be lehetnek kötve az adóhivatalhoz. A nemzetgazdasági miniszter újabb adócsökkentésrõl is beszélt, és elmondta, hogy összehívta a bankvilág szereplõit a hitelezés aktivitása miatt.

A Baromfi Termék Tanács értetlenül áll Varga Mihályék javaslata elõtt.

Megkezdõdött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövõ hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában pénteken este.

A jövõ héttõl kezdõdõen minden devizahiteles ügyfél számára kézzelfoghatóvá válik, hogy a bankoknak vissza kell adniuk a tisztességtelen, egyoldalú szerzõdésmódosításból és az árfolyamrésbõl származó bevételüket - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, annak kapcsán, hogy a pénzügyi intézményeknek március elsejétõl meg kell kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

A nemzetgazdasági miniszter a bankokkal való tárgyalást tanácsolja a nehéz helyzetbe jutott devizaalapú autóhitellel rendelkezõknek.

Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentõ program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklõdés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nõtt a regisztráltak száma – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

A nemzetgazdasági miniszter a Der Standard címû osztrák liberális lapnak adott interjút.

A nemzetgazdasági miniszter a Der Standard címû osztrák liberális lapnak adott interjút.

A nemzetgazdasági miniszter a hvg.hu-n hétfõn megjelent interjúban azt mondta: 2014 végéig mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a devizahitelekbõl milyen feltételek, milyen elszámolás mellett lesznek forinthitelek, ez a reális menetrend.

A kormány 110 milliárd forintot zárol a kormányzati kiadásokból azért, hogy biztonsággal teljesíthetõ legyen a 2,9 százalékos hiány a GDP arányában - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

Magyarország és Románia gazdasági kapcsolatai kiegyensúlyozottak, az elmúlt idõszakban dinamikusan fejlõdtek, a cégek érdeklõdnek a befektetési lehetõségek iránt - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter kedden, Constantin Nita román gazdasági miniszterrel folytatott hivatalos tárgyalása után.

Varga Mihály szerint az RTL Klub egy 2011-es tranzakciójához kapcsolódó 23 milliárd forintos veszteségelhatárolásának mértéke már az a nagyságrend, amelyre "mindenki felkapja a fejét", és amelyre "egy gazdasági miniszternek is illik odafigyelnie". A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek csütörtökön azt is elmondta, hogy az adózás rendjérõl szóló törvény biztosította a jogalapot számára a vizsgálat elrendeléséhez.

A nemzetgazdasági miniszter Az Estében a dohánytermékek esetében nem zárta ki a jövedéki adó emelését, de mint mondta, a jövedelemtípusú adóknál csökkenés várható. Azt is mondta, hogy a költségvetést is módosítani kell majd év közben, ennek oka a "vagyonvásárlás".

Az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szeretné felgyorsítani a kasszacserét, az átállás végsõ határideje nem változik, de a tárca még a héten megjelenõ rendeletében szigorú határidõket szab a forgalmazók és a gyártók számára is - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfõn Budapesten az Európai Kereskedelem Napján, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeztek meg.

A kormány nem zárja ki, hogy elfogadja a Magyar Bankszövetség javaslatát a devizaalapú jelzáloghitelek problémájának kezelésére, miután azt nyilvánossá tették és megvitatták - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Bloombergnek.

Mintegy két hónappal az LA Pénztárgép Kft. cégbírósági bejegyzése után a cég máris típusengedélyt kapott a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivataltól (MKEH) az általa forgalmazott, LAP Sento M típusú online pénztárgépére.

Nyugodt, higgadt tárgyalásokat kezdünk a bankokkal - jelentette ki a Kossuth Rádió péntek reggeli mûsorában Orbán Viktor a jövõ héten, kormány és bankok között kezdõdõ egyeztetésekkel kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a kormány az igazságos adórendszer bevezetésére törekszik, ezért a családi adókedvezmény kiterjesztése mellett ismét gondolkodik a luxusáfa bevezetésén. Újra nekirugaszkodunk - mondta a kormányfõ, utalva arra, hogy legutóbb a Bizottság elõtt bukott el a javaslat.

Itt az ötkulcsos eho?2013-07-01 09:46:40

Amennyiben az országgyûlés elfogadja az egyes közteherviselési kötelezettséget elõíró törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, hétköznapi nevén a második Varga-csomagot, az Egészségügyi hozzájárulás (eho) alapot képezõ jövedelmek, illetve az eho kulcsok köre tovább bõvül.

Az eddig kedvezményes öngondoskodási formákat Varga Mihály második csomagja megadóztatja. Ha adókedvezményeket akar, szerezzen valahonnan sok pénzt és mossa tisztára az államnál. Így legalább az adósság elleni harcból is kiveheti a részét.

Magyarország legkésõbb 2014-ben törleszti a Nemzetközi Valutaalaptól 2008-ban felvett hitelt - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Jön a Békekölcsön 2.02013-06-11 10:27:17

A kizárólag természetes személyek által, legalább 5 millió forint elhelyezésével megnyitható Stabilitás Megtakarítási Számla (SMSZ) bevezetésével az államadósság devizaszerkezetét kívánja javítani az Országgyûlés gazdasági és informatikai bizottsága a parlamenthez benyújtott módosító javaslata szerint.

Budapest, 2012. július 16., hétfõ (MTI) – Várhatóan õsszel lesz megállapodás az Európai Unióval (EU) és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) Varga Mihály szerint. Ezt a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelõs tárca nélküli miniszter vasárnap este mondta a Hír Tv Versus címû mûsorában annak kapcsán, hogy július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége.

A Fidesz alelnöke szerint nem igaz, hogy enyhül a válság és a magyar gazdaság helyzete is javul. Éppen ellenkezõleg: a Fidesz szerint továbbra is gazdasági vészhelyzet van Magyarországon, ...
Egyre kedvezõtlenebbek a jelentések a gazdaság helyzetérõl a Fidesz szerint. A párt alelnöke úgy látja, hogy ahogy közeledik a választás idõpontja egyre több, a gazdaság és az államháztartás helyzetét mutató, kedvezõtlen adat.
« 1. oldal »