2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázó rendszereit is az adóhivatalhoz. Az államtitkár szerint így fel lehetne számolni a csalásokat.

Megkezdte a NAV a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, másfél millióan kapnak levelet. Folyószámla-kivonatot az kap, akinek legalább ezer forint tartozása vagy túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítõt annak küldenek, akinek rendezetlen késedelmi pótléka van.

Idén is sokan az utolsó napokra hagyják az szja-bevallás elkészítését, május 10-ig mintegy 1,7 millió érkezett az adóhatósághoz, miközben a hivatal idén is közel 4,5 milliót vár.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) négy legnagyobb fõvárosi ügyfélszolgálata a személyi jövedelemadó-bevallások beadási határidejéig, május 20-ig a hátralévõ valamennyi munkanapon hosszabb nyitva tartással várja a bevallókat – közölte az adóhatóság.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tájékoztatása szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatja kérésüket, hogy ne csak a civil szervezeteknek, hanem az egyházaknak felajánlott egy százalék esetében is dönthessen úgy az adózó: adatait megismerheti a kedvezményezett.

Május 20. a 2014. évrõl benyújtandó személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje; a közelgõ határidõre, valamint a várható ügyfélforgalomra tekintettel a bevallások beadásának elõsegítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás utolsó hetében hosszított nyitva tartással áll az adózók rendelkezésére.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését az szja-bevallás elkészítésében.

A 100 millió forintot meg nem haladó adóalaprész után nulla százalék marad a reklámadó mértéke, az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után pedig 5,3 százalék lesz valamennyi adóalany esetén a kormany.hu-n hétfõn közzétett módosító javaslat szerint.

Bevallási ajánlatok2015-04-30 18:31:05

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében.

A jogosítvány megszerzése elõtt még pontos a nyilvántartás, más esetekben viszont…

Tavaszi ellenõrzéseket tart az adó- és vámhivatal az Észak-Alföldi régióban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben 82 határozatot hozott illegális távszerencsejáték-szervezõkkel szemben – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

Alacsonyabb ÁFÁ-t!2015-03-23 09:13:26

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyûlési képviselõje szerint azzal, hogy az állam idén 40–50 milliárd forintot elvont a szociális ellátórendszertõl, több százezren ellátás nélkül maradtak.

Pótlékmentes lehetõség2015-03-10 19:19:35

A korábbi évekhez hasonlóan a 2014-rõl benyújtandó szja-bevallásban is érvényesíthetõ a pótlékmentes részletfizetés.

Az adó egyszázalékos felajánlása nem függ attól, hogy az adott szervezetnek van-e közhasznú jogállása - tájékoztatta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a civil szervezetekkel összefüggõ új, elektronikus eljárásokkal kapcsolatban kedden az MTI-t.

Az ÁFA-ból és a személyi jövedelemadóból származó bevételek is meghaladták a 2013-as szintet.

Április elején folytatódhat a Debreceni Ítélõtáblán az az adócsalási ügy, mely vádlottjai több éven keresztül százmilliós kárt okoztak az államnak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által felderített pénzügyi és gazdasági bûncselekmények okozta kár legnagyobb része költségvetési csalásból származik, 2014-ben az e körbe tartozó bûncselekmények elkövetési értéke tette ki az összes elkövetési érték 93,28 százalékát, 138,81 milliárd forintot.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-áig kérhetik az adóhatóság közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

Múlt év elejétõl újra jár az üzleti biztosító társaságokkal kötött nyugdíjbiztosítások után az adókedvezmény, de a szerzõdõk ezt nem automatikusan kapják, hanem a biztosító igazolása alapján, a személyi jövedelemadó bevallásukban igényelhetik vissza - hívja fel az érintettek figyelmét az Union Biztosító.

Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.

Legkésõbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Legkésõbb a jövõ hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Fél pályán lezártak négy fõutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

« 1. oldal »  Következő »