2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az idén november végéig 9 656 társaság adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), 46 százalékkal kevesebbét, mint a múlt év hasonló idõszakában - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis kedden az MTI-vel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei egy menekülõ gépjármûben 5000 doboz csempészcigarettát találtak.

Közeledik december 20-a, az adófeltöltési kötelezettség határideje - hívja fel a figyelmet a PwC hírlevelében.

December 22-ig jelentkezhetnek be az egyszerûsített vállalkozói adóról (eva) szóló törvény hatálya alá 2015-re a vállalkozások, és addig lehet kijelentkezni is alóla.

Balmazújvárosban és Hajdúnánáson is az aranykorona lett a települési adó alapja.

Alig fél évvel a bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenõolajjal - üzletelõ és a költségvetésnek nyolcmilliárd forint kárt okozó bûnszervezet leleplezése után újabb hasonló tevékenységet folytató bûnözõi csoport bukott le az Észak-Alföldön - jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vezetõi kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Bod Péter Ákos szerint tartósan nincs benne a gazdaságban a 3 százalékos növekedés.

Az idén december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkezõ vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A munkaerõ-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

Magánszemélyek esetében az elsõ lépés általában a munkabér letiltása.

A NAV részérõl a jövõben további hasonló ellenõrzések várhatók.

A politológus szerint az erõszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

143 milliót keresett2014-09-22 12:49:02

Idén a régiónkban többen adtak számot a jövedelmükrõl, mint egy évvel korábban.

Az adózók nagy része továbbra sem nyilatkozik az szja 1+1 százalékáról, a 2013. évi szja-ból csupán az elvi keret mindössze 52,2 százalékát ajánlották fel – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataiból.

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást – ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám– és Pénzügyõri Fõigazgatósága múlt héten 316 jogsértõ esetet tárt fel.

A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik; pedig sok kellemetlenséget megúszhatnak a felek, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenõrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeirõl. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenõrzésen is megbukott – írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az interneten keresztül külföldrõl rendelt áruk fokozott ellenõrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértõ árut megsemmisítik.

Postázza az adóhatóság az adózói folyószámlákról szóló kivonatokat.

Négy domain alatt fellelhetõ, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintetõ elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelõ határozat született június 25-ig – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

Az adóhatóság elektronikusan indíthat adóellenõrzéseket július elsejétõl, ezért minden vállalatnak és vállalkozásnak érdemes ellenõriznie, hogy a NAV számára adott nyilatkozata a cég elektronikus kapcsolattartására vonatkozóan mire terjed ki – hívja fel a figyelmet az RSM DTM Hungary Zrt.

Fontos, hogy kizárólag érvényes szerzõdés alapján vállaljanak munkát.

Az is tipikus hiba, hogy az adózók az adószámukat felejtik el feltüntetni.

« Előző « 2. oldal »  Következő »