2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az egy vagy két gyermeket nevelõk közül éppen a legalacsonyabb jövedelmûek nem nyernének semmit, ha 9 százalékra csökkenne az szja, a háromgyerekesek havi bruttó 620 ezres fizetés alatt nem látnak semmit abból a hatalmas összegbõl, amennyivel az intézkedés csökkenti a költségvetés bevételeit. A magas jövedelmûek nagyon jól járnak, a nyugdíjkassza kevésbé.

Új adók bevezetését nem tervezi a kormány, a rendszer finomhangolása folyik, de az áfa mértékét ez nem fogja érinteni. A devizahiteleseket segítõ további intézkedések várhatók - mondta egy interjúban az NGM pénzügy-politikai államtitkára.

Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A határidõ jogvesztõ, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthetõ ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Újabb év: rosszal és jóval
Borsod-Abaúj-Zemplén - Íme egy csokornyi változás a 2013-ban életbe lépõkbõl. Ténylegesen egykulcsos lesz az adórendszer: megszûnik a szuperbruttó, 16 százalékos lesz a személyi jövedelemadó.

« 1. oldal »