2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A múlt héten benyújtott adócsomag ugyan számos új szabályt tartalmaz, a vállalkozásoknak nem szabad elfelejteniük, hogy a jövõ évi adótörvény-változások nagy részét már nyáron elfogadták – emlékeztet a Mazars legfrissebb összefoglalója.

A munkaerõ-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is kiterjeszti a fordított áfázást a kedden elfogadott adócsomag egy kormánypárti módosítás nyomán.

A kormány meghallgatta az adózók problémáit, és a törvénycsomagban amit csak lehetett, orvosolt is - olvasható a minisztérium közleményében, amely az idei legfontosabb adóváltozásokat összesíti.

A parlamentben kedden kezdõdött az egyes adótörvények és azokkal összefüggõ más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló törvény módosításának általános vitája.

Egyetért az adóügyekért felelõs helyettes államtitkár és az adószakértõ abban, hogy a jövõ évi adórendszerben nincs radikális változtatás, az intézkedések a stabilitás és a kiszámíthatóság irányába mutatnak, és a családok szabadon felhasználható jövedelme nõ.

A kiskeresetûek adótörvénye a kormány jövõ évre vonatkozó jogszabálycsomagja, szinte csak adócsökkentés szerepel benne - hangsúlyozta pénteken a kormányszóvivõ és a Fidesz frakcióvezetõje.

Adószakértõk szerint az adórendszer érdemi átalakításának végét jelzik a jövõ évi adótörvények az Országgyûlésnek benyújtott törvényjavaslat alapján.

A kormány pénteken benyújtotta a palamentnek a jövõ évi adótörvényekrõl szóló javaslatát, amely szerint 2014-tõl kiterjesztenék a családi adókedvezményt, tovább segítenék az elsõ lakáshoz jutást, és megtartanák a bankadót.

Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – A gázolaj jövedéki adója november 1-tõl 13 forinttal emelkedik, és lényegesen magasabb lesz az adója ettõl az idõponttól a nem gyümölcs alapú párlatoknak is – a parlament által hétfõn elfogadott adótörvény-módosítások a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.

« 1. oldal »