2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Idõsek karácsonya2014-12-29 19:03:08

A helyi idõsek otthonának dolgozói, lakói és a meghívottak a hagyomány szerint idén is közös karácsonyváró délutánnal készültek az év legnagyobb ünnepére.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is a Hajdúdorogi Görögkatolikus Egyházközség december 24-én délután 15 órától megrendezte a Szállást keres a Szent család elnevezésû körmenetet.

Karácsonyi ünnepséget rendezett a Nemcsak a húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub december 20-án az idõsek otthonában. A klubtagok és a falu vezetõi vettek részt a meghitt, családias hangulatú délutánon.

A településen minden évben megrendezik a falukarácsonyt, december 23-án egész nap várták a látogatókat a szervezõk.

Jó helyen a cipõsdobozok2014-12-27 18:43:34

A gyermekvédelmi törvény a családban való nevelést preferálja, de ha ez nem megy...

Ha nagy a baj, a világért se várjon az újévig, menjen orvoshoz!

A gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

Csütörtökön fejezõdik be „Egy tányérnyi törõdés” elnevezésû akciónk, melynek során meleg étellel, zsíros kenyérrel, forró teával kedveskedünk a rászorulóknak a Napló-székház mellett, a Csapó utcán, 11 és 15 óra között.

A település önkormányzata, valamint a helyi mûvelõdési ház közös szervezésében december 12-én közös karácsonyváró ünnepségre került sor Nyíracsádon.

Ég a harmadik gyertya2014-12-18 11:23:20

Advent harmadik vasárnapján, karácsonyi zene és mûsorok kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Karácsonyi hangulatban2014-12-17 10:11:23

Az ünnep közeledtét jelzi Körösszakál központjában felállított betlehemes. A kompozíciót a polgármesteri hivatal és a helyi könyvtár dolgozói készítették el.

Adventkor a 19–20. század óta szokás koszorút készíteni.

Ételt kérnek a legtöbben2014-12-14 17:41:10

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élõ emberek, ám a létfenntartás alapvetõ eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsõsorban tartós élelmiszerre.

A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi idõszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel - derült ki egy reprezentatív felmérésbõl, melynek célja egy nagyszabású adománygyûjtés minél hatékonyabbá tétele volt.

Kísérje jótett az adventi várakozást mindazokért, akiknek az életben maradás, egészségük visszaszerzése a legnagyobb ajándék.

Az égõ gyertyákat ne hagyjuk felügyelet nélkül, és mindig tegyünk alájuk, de a koszorú alá is valamilyen tûzálló alátétet - hívta fel a figyelmet a Ma reggelben az OKF helyettes szóvivõje.

A második gyertya is ég2014-12-08 09:51:14

Téli viseletbe öltözött hagyományõrzõk, pásztorok keltek útra vasárnap délután a városházától, és mentek a fõtéri óriás karácsonyfához, ahol dr. Barcsa Lajos alpolgármester, Fekete András parochus, a görög katolikus egyház képviselõje és Sipos Barnabás ortodox pap, az ortodox egyház képviselõje közösen gyújtották meg a második gyertyát.

Szombaton indul útjára az a karácsonyi karaván, amelynek állomásain koncertek és kézmûves foglalkozások várják az érdeklõdõket, emellett a Magyar Vöröskereszt önkéntesei adományokat gyûjtenek.

A hétvégén megkezdõdött a négy héten át tartó adventi idõszak. Ilyenkor a hagyományoknak megfelelõen sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. A karácsonyi idõszakban is sok gyertyát és mécsest használnak díszítésként, de ezek nem megfelelõ használata könnyen vezethet balesethez vagy tûzesethez. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnep idején megemelkedik a lakástüzek száma, sokan ugyanis felügyelet nélkül hagyják az égõ mécseseket.

Az adventi idõszak sok veszélyt rejt magában, mivel az ünnep elõtti készülõdésben és karácsonykor is mécsesekkel, gyertyákkal teszik hangulatosabbá az emberek lakásaikat.

Jótékonysági adventi koncertet szerveznek Pocsajban a helyi görög katolikus és a református felekezetek. A koncertet a helyi általános iskola tornatermében rendezik meg november 29-én, 16 órától.

Advent Bocskaira emlékezve2013-12-25 16:34:59

Az adventi ünnepségsorozat kísérõprogramjaként a hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Szent Bazil Oktatási Központ Általános Iskola Tagintézményének tanulóival közösen emlékeztek meg arról, hogy a Korponai országgyûlés idején Bocskai mint Magyarország és Erdély fejedelme, 1605. december 12-én kiadta a hajdúknak adományozott kiváltságlevelet.

2013. december 22-én lezárult a karácsonyi várakozás szent idõszaka. Hétrõl-hétre több százan, alkalmanként ezernél is többen tartották fontosnak a várakozás élményének közös megélését.

Ébresztõ Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztõ” baleset-megelõzési akciót tartottak a 42. számú fõúton.

« 1. oldal »  Következő »