2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Két napig egy töltéssel2015-02-23 09:27:54

Egyre többet bírnak a laptopok akkumulátorai.

A napfény árnyoldalai2015-01-15 09:43:00

A törvényalkotó a napelemet kétszer olyan veszélyesnek minõsíti, mint az akkumulátort.

Alig fél perc alatt teljesen feltölthetõ akkumulátort mutatott be az izraeli StoreDot. Az egyelõre prototípus fázisban lévõ telepek a cég szerint legkorábban 2016-ban tûnhetnek fel okostelefonokban, de a vállalat az elektromos autókba is eljuttatná azokat.

A Sony úgy döntött, hogy nem adja el lítiumion akkumulátorokat gyártó részlegét. Ezt a gazdasági környezettel, a gyenge jennel és az okostelefonok akkumulátorai iránti növekvõ kereslettel magyarázza.

Jelenleg az átmenet idõszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30%-kal csökken, amely elképesztõ hatást gyakorol a gépjármûiparra.

Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínûleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidõ, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja õket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélõ üzemmódban.

Évtizedes technológiákat használnak a legújabb okostelefonok, legtöbbjük ezért nem is bír ki többet egy napnál egyetlen töltéssel. A napelemes érintõképernyõ, vezeték nélküli töltõ enyhítheti a problémát, de igazi megoldást csak a szuperkondenzátor hozhat az akkumulátorok kiváltására.

« 1. oldal »