2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A statisztikák szerint a HR-esek 2/3-a kevesebb, mint két percet szán egy életrajz végigolvasására! Ez azt jelenti, hogy maximum ennyi idõ áll a rendelkezésedre, hogy pozitív képet alakíts ki magadról az önéletrajzoddal és végül behívjanak az állásinterjúra.

Az álláskeresõk többsége számára az állásinterjú egyfajta vizsgahelyzetet jelent, amely során a legjobb választ kell adniuk a felmerülõ kérdésekre, mint egy gimnáziumi érettségin.

Közhelyek: az idegen nyelvet beszélõk jobb állásokat kaphatnak, jobban mûködik az agyuk, sõt, még a demencia ellen is védettebbek. Kiderült, hogy egy új nyelv megtanulásával egy teljesen új világnézetet is nyerhetünk.

Hatékony angol nyelvû motivációs levelet írni a pályázók többsége számára nem könnyû feladat. A motivációs levél kihívás és lehetõség is egyben.

Az állásinterjú egy verseny. Hogyan tudsz gyõzni? Úgy, hogy a lehetõ leghatékonyabban adod el saját magad. Ennek fontos része, hogy hangozzon el néhány olyan angol kulcsszó, ami mindenképp felkelti az interjúztató figyelmét.

Aki ma állást keres, az pontosan tisztában van vele, hogy szinte kivétel nélkül minden pozíció betöltéséhez – a recepcióstól kezdve egészen az ügyvezetõ igazgatóig – nélkülözhetetlenül szükséges az angol és üzleti angol nyelv ismerete.

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

A Nyelvtudásért Egyesület szerint az idei, emelt szintû angol nyelvi érettségi hallás utáni szövegértés feladatairól szakmai fenntartások megfogalmazhatóak, de a valódi problémát a feladatok elõzetes kipróbálásának és utólagos elemzések, korrekciók elvégzésének hiánya okozza. Ezek nélkül pedig a nyelvi érettségi nem tekinthetõ szakszerûen, megbízhatóan mérõ vizsgának – emelték ki az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Rendben lezajlottak az angol írásbeli érettségik csütörtökön országszerte, az Oktatási Hivatalhoz a vizsgákkal kapcsolatban észrevétel, bejelentés nem érkezett – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel. A tavaszi vizsgák elsõ hete pénteken a német írásbelikkel zárul.

Angol érettségi 20112011-05-05 13:34:11

Az utolsó vonat lekésése miatt gyalogosan indult haza Debrecenbõl Hajdúszoboszlóra egy angol férfi a magyar feleségéhez, de eltévedt; végül kifázva, egy ondódi dûlõben találtak rá – közölte szerdán Kelemen Éva rendõrségi szóvivõ.

Reggel 8 órakor elkezdõdtek az írásbeli érettségi vizsgák angol nyelvbõl.

« 1. oldal »