2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Ismét összeült a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, amelynek elsõ, januári ülésén a bérajánlások kérdésével foglalkoztak - mondta a VKF szakszervezeti és a munkáltatói oldalának egy-egy képviselõje.

2015-ben átlagban 2,6 százalékkal nõttek a bérek, 0,3 százalékos várt infláció mellett. Az ipari vállalatok átlag feletti béremelést adtak. A fizetések egyre nagyobb részét teszik ki a béren kívüli juttatások, a legnépszerûbb a cafeteria. Jövõre 3 százalékos átlagos fizetésemelkedés várható, az infláció viszont 2,3 százalék körül lesz.

A Debreceni Egyetem egy évtizede igyekszik követni a végzett hallgatók pályáját.

Augusztus elején kaphatják meg a rendvédelmi dolgozók a megemelt illetményüket – mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfõ reggel.

Ha az álláspályázatban nem kérték a fizetési igényt, akkor az állásinterjún erre mindenképpen rá fognak kérdezni – ami jó jel, mert azt jelenti, számításba veszik, hogy esetleg téged választanak.

Magyarországon az európai átlagnál nagyobb reálbér-növekedés várható idén a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérése szerint, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nõttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerõ-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentõsen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által mûködtetett Fizetesek.hu éves felmérésébõl.

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, ne változtassanak az errõl szóló jogszabályon - egyebek mellett ezt kéri a kormányfõhöz, a szaktárca illetékeseihez, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetõihez címzett nyílt levelében a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetõje.

Huszonötszörös eltérés van a legmagasabb és a legalacsonyabb bérbesorolású munkakörökben fizetett összegek között Magyarországon – derült ki a Trenkwalder és szakmai partnereinek szervezésében lezajlott felmérésbõl.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az oktatást-nevelést segítõ dolgozók bérét is rendezni kell, õk ugyanis 2008 óta gyakorlatilag nem részesültek béremelésben.

Az adószabadság napja azt a szimbolikus dátumot jelöli, amikortól a fizetésünk egésze a miénk.

Illusztráció - egészségügy
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelõs Államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

Jó hír: a kormány szerdánúgy döntött, kiterjesztik a családi adókedvezményt. A jövõben nem csak a 16 százalékos szja-t, hanem a 10 százalékos nyugdíjjárulékot és a 7 százalékos egészségügyi járulékot is lefaraghatják a családosok. Tízezreket nyerhetnek a többgyermekesek.

Megszületett az idei bérajánlás, melynek alapjául a kormány áprilisi konvergencia jelentése szolgál. Jó esetben akár fél százalékkal költhetnek többet a dolgozók.

BM: a továbbiakban havonta utalják a bért a közfoglalkoztatottaknak
Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) – Nyolc- és hatórás foglalkoztatási formában folytatódik a Start munkaprogram, az érintettek bérét pedig havonta utalják a továbbiakban – tájékoztatta a kormány szerdai döntésérõl a Belügyminisztérium csütörtökön az MTI-t.

Így adózunk 2013-ban2013-01-20 17:49:17

Így adózunk 2013-ban
Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) – Ez évtõl változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

Szakképesítés nélküli közmunkások 75 500 forintot kapnak január 1-jétõl. Az emelés tekintélyes, mivel idén még 57 ezer forint volt ez az összeg.


Debrecen - Hasznos tudnivalók a 2011. évrõl benyújtandó személyi jövedelemadó bevalláshoz.

Csökkent a reálkereset2009-10-20 15:53:40
« 1. oldal »