2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvõ és fejlõdõ országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlõdõ országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekrõl szóló legújabb globális jelentése.

Nemcsak a pedagógusok, hanem az egészségügyi dolgozók bére is emelkedik szeptembertõl. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) azt közölte, hogy mindenki részesül a bérfejlesztésbõl, aki az egészségügyben dolgozik, de elsõbbséget élveznek azok, akiknek tavaly kisebb mértékben emelkedett a fizetésük.


Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – Az elemzõi várakozásoknak megfelelõ ütemben nõttek szeptemberben a bruttó bérek az MTI által, a KSH legfrissebb kereseti és létszám statisztikáiról megkérdezett elemzõ szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a versenyszférában foglalkoztatottak számának növekedését és a nettó átlagkeresetek elsõ kilenc havi, 5,7 százalékos emelkedését emeli ki, utóbbit az egykulcsos adórendszer pozitív hatásának tulajdonítva.

« 1. oldal »