2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Milyen munkát végzett a Püspökladány önkormányzatával 2008-ban szerzõdésben álló, T. Jánosné által vezetett K. Zrt.? – leginkább erre kereste a választ csütörtöki tárgyalásán Burai Judit Cintia büntetõtanácsa a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A nõt hûtlen kezeléssel vádolják, s azzal, hogy a néhai Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget. A vádhatóság szerint közel 14 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Hat hónappal enyhítette, így jogerõsen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivõ. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

A külsõ igazságügyi könyvszakértõi vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdõ fejlesztésére készített elõzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértõ néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sõt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hûtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezetõ ellen zajló büntetõeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget.

Debrecen – 14 év börtön és 570 millió forint vagyonelkobzás az elsõfokú ítélet „mérlege”.

 

Pozitív szondák2015-05-07 19:43:41

A debreceni rendõrök két sofõrrel szemben is bíróság elé állítási javaslattal zárták a nyomozást.

A bíróság elé áll annak a gépjármûnek a sofõrje, aki a gyanú szerint azért támadt meg egy gyalogost Debrecenben, mert integetett neki, hogy lassítson.

A Jogi Klinika a közigazgatási és munkaügyi bíróságon nyújt gyakorlati képzést.

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsõfokú ítéletet az elsõrendû vádlott védõje, a Fõvárosi Fellebbviteli Fõügyészség szerint viszont erre nincs ok.

Megkezdõdött a másodfokú büntetõper a romák sérelmére évekkel ezelõtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében szerdán a Fõvárosi Ítélõtáblán. A tárgyaláson ismertették az ügyészségi álláspontot, majd az elsõrendû vádlott védõjének három beadványát is.

Április 15-én kezdõdik a másodfokú büntetõper a romák sérelmére több mint fél évtizede elkövetett sorozatgyilkosságok ügyében a Fõvárosi Ítélõtáblán, döntés májusban várható.

Az elsõ fokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Tízrõl tizenkét évre súlyosbította L. Antal fegyházbüntetését a másodfokon eljáró Debreceni Ítélõtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa, folytatólagosan elkövetett erõszakos közösülés miatt.

Bocsánatot kért a tolvaj és megtérítette a kárt, így a közvetítõi eljárás eredményeként megszüntették az ellene zajló büntetõeljárást – tájékoztatta portálunkat  dr. Pocsai Edit megyei fõügyész.

Bûnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettében a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban csavarhúzóval támadt egy mentõápolóra, miközben Hajdúdorogról Debrecenbe szállították.

Március 31-re halasztotta a határozat kihirdetését a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított forintalapú hitelszerzõdésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla csütörtökön.

Ballagás utáni családi csetepaté ügyében hozott ítéletet az ítélõtábla.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a nyomozást a 47 éves V. Jánossal szemben, aki a gyanú szerint egy helyi zálogházból pénztárcát lopott.

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Margit vezette tanácsa eljárási szabálysértésbõl adódó megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsõfokú ítéletet és új eljárás lefolytatására utasította a Nyíregyházi Törvényszéket.

Vasárnap lép életbe az önálló bírósági végrehajtók ellenõrzésének részletszabályait rögzítõ kormányrendelet.

A bíróság szerint a megvádolt férfi nem láthatta a holtterébe soroló kerékpárost.

Bûnösnek találta több ember csérelmére elkövetett emberölés bûntettében és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék R. Lajost, aki 2010 õszén egy vita hevében tõrrel megölte két szomszédját, a Debrecenhez közeli Bayk András kertben.

Április elején folytatódhat a Debreceni Ítélõtáblán az az adócsalási ügy, mely vádlottjai több éven keresztül százmilliós kárt okoztak az államnak.

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében hozhat ítéletet a bíróság hétfõn.

« 1. oldal »  Következő »