2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A debreceni rendõrök távoltartást rendeltek el a volt élettársát zaklató férfival szemben, mivel azonban azt is megszegte, így szabálysértési õrizetbe vették.

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt indított eljárást három helyi fiatalkorú fiú ellen.

Elutasította a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. kereseti kérelmét a Fõvárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsõfokú ítéleteiben, amelyekben forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerzõdéseik tisztességességét kívánták bizonyítani.

Február 24-ére halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését kedden a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a CIB Lízing Zrt. magyar állam ellen indított perében.

Folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás miatt két év börtönben letöltendõ – végrehajtásában 4 év próbaidõre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 19 éves fiatalembert, aki hamis lengyel bankjegyeket adott el egy hajdúnánási pénzváltóban.

A rendõrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 42 éves gyanúsítottal szemben, aki a gyanú szerint az egyik debreceni áruházból ellopott egy alkoholszondát.

Két ittas vezetõvel szemben javasol bíróság elé állítást a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság.

Zokogva hallgatta az ítéletet a nem jogerõsen öt év hat hónap börtönre ítélt vádlott.

Az egyik vádlott védte meg2015-01-13 16:27:35

Az események egy ideig az Olaszliszkán történt lincseléshez hasonlóan zajlottak.

Az ügyfeleket kiszolgáló elektronikus rendszert mûködtetnek a bíróságok januártól, amelyen keresztül nyomon követhetõ lesz az ügyek állása - egyebek mellett ezt tartalmazza az egyes igazságügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló tervezet, amely a kormány honlapján olvasható.

Pénzt nem tudott zsákmányolni, egy asszonynak mégis a halálát okozta.

Folytatólagosan elkövetett zsarolás, garázdaság és testi sértés bûntettében találta bûnösnek a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a három fiatalkorú vádlottat, akik egy berettyóújfalui középiskolában pénzt kértek több diáktól cserében azért, hogy ne bántsák õket.

Emberölés kísérlete miatt nem jogerõsen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy balmazújvárosi férfit, aki múlt év december 3-án markolatig döfte a kést a sértett koponyájába - közölte az ítélethirdetés után a törvényszék szóvivõje az MTI-vel.

A vádlott azt ígérte, „megkeresi az ügyészt”, de kamuzott..

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bûntette miatt indított büntetõügyben, T. R. vádlott szabadságvesztését 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektõl eltiltásra súlyosította.

Debrecen – Megeszi a húsukat, megissza a vérüket – ilyenekkel fenyegetõzött az a férfi, akit a napokban 1 év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság. D. Istvánt többek között közveszéllyel fenyegetés bûntettében találta bûnösnek a bíróság.

A Debreceni Törvényszék hét és fél, illetve kilenc év szabadságvesztésre ítélte jogerõsen azt a két algériai menekültet, akik 2013 májusában késsel felfegyverkezve raboltak ki két lányt Debrecenben. A másodfokú bíróság ugyanakkor fegyházról börtönre enyhítette a Debreceni Járásbíróság elsõfokú ítéletét – közölte a törvényszék szóvivõje szerdán az MTI-vel. Tatár Tímea elmondta: a két férfit a szabadulásukat követõ idõszakra tíz évre kiutasították Magyarországról.

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa a különösen nagy értékre, folytatólagosan, üzletszerûen elkövetett sikkasztás bûntette miatt Cs. Gyula ellen indult büntetõügyben megváltoztatta az elsõfokú bíróság ítéletét és a vádlott vonatkozásában 211.123.730.- forint vagyonelkobzást rendelt el. Egyebekben az elsõfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Elhalasztotta az ítélethozatalt a Fõvárosi Törvényszék hétfõn abban a perben, amelyet az UniCredit Bank indított a magyar állam ellen a devizahitelek ügyében.

Míg 2012-ben két közvetítõvel kezdõdött meg a mediáció, vagyis a bírósági közvetítés a Debreceni Törvényszéken, jelenleg már négy bírósági titkár lát el ilyen feladatokat: a Debreceni Járásbíróságon, a Debreceni Közigazgatási-és Munkaügyi Bíróságon, a Berettyóújfalui Járásbíróságon és a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

Az ombudsman szerint a rendõrségi és bírósági eljárások elhúzódását sokszor a szakértõ kiválasztásával, kirendelésével és a szakvélemény elõterjesztésével kapcsolatos problémák okozzák. Székely László az igazságügyi miniszterhez fordult az igazságügyi szakértõi tevékenység átfogó megújítása érdekében – közölte az Alapvetõ Jogok Biztosának Hivatala csütörtökön az MTI-vel.

285 devizahiteles peres eljárást függeszt fel soron kívül, a mai napon a Debreceni Törvényszék és járásbíróságai. A folyamatban lévõ perek tárgya részben vagy egészben az egyoldalú szerzõdésmódosítások, illetve az árfolyamrés alkalmazását elõíró szerzõdéses rendelkezések jogszabályba ütközése, tisztességtelensége. Az ügyek bírái ma minden érintett ügyben meghozzák az eljárást felfüggesztõ végzéseket.

A soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka. A Magyar Nemzet úgy tudja, Budapesten 305 bíró, száz bírósági titkár és számos ügyintézõ, kézbesítõ fogadja a bankok várható keresetleveleit.

Keddtõl ítélkezési szünet lesz az ország bíróságain, de a soron kívüli ügyekben, amilyenek például a devizahiteles perek, folyamatos lesz a munka – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

„Humánus” rablók: a beteg, idõs férfit nem kötözték meg eléggé…

« Előző « 2. oldal »  Következő »