2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Negyven önkormányzat ajánlott fel telket új börtön építésére, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP)megkezdték a pályázatok értékelését – tájékoztatta a BVOP hétfõn az MTI-t.

A debreceni büntetés-végrehajtási intézet telítettsége 147 és a közel 200 százalék között változik.

Jogerõsen is lezárult a halálos szerelmi dráma miatt indult büntetõügy.

Január elsejével megkezdi mûködését a kínzás és más embertelen bánásmóddal szembeni nemzeti megelõzõ mechanizmus, amelynek mûködtetése során az ombudsmani hivatal munkatársai véletlenszerûn megjelenhetnek fogvatartási helyeken, és ott vizsgálatot folytathatnak majd - jelentette be Székely László, az alapvetõ jogok biztosa szerdán budapesti sajtótájékoztatón.

Az Igazságügyi Minisztérium javaslata szerint negyven év után automatikusan, hivatalból indulna kegyelmi eljárás a tényleges életfogytiglanra ítéltek esetében – errõl Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt kedden a Kossuth rádió 180 perc címû mûsorában.

Becslések szerint így öt év alatt 40 százalékkal nõ a magyar börtönök kapacitása. Az Európa Tanács a héten tette közzé jelentését, amelybõl kiderült: a tagállamok felében, köztük Magyarországon is, túlzsúfoltak a börtönök.

Biciklitolvajok kerültek õrizetbe Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek õrizetbe kedden a berettyóújfalui kapitányság nyomozói.

Milyen körülmények között történt meg a gyilkosság?

Börtönt szeretne létesíteni Komádiban egy jelentõs külföldi befolyással bíró cég, tudtuk meg egyes sajtóinformációkból.

« 1. oldal »