2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Anyatej: a fehérje-etalon2015-01-28 14:22:24

Fontos, hogy a nem szoptató anyukák a legalacsonyabb fehérjetartalmú tápszert válasszák.

Mire jó a légzésfigyelõ?2015-01-13 16:47:30

Minden babának hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor például a csecsemõ visszabüfizi a tejet.

Az egészséges, szép bõrt gyakran hasonlítják a babák bõréhez, ami csak akkor marad finom, puha, ha a szülõk odafigyelnek a helyes ápolására. Különösen a téli hónapokban fontos ez, amikor komoly kihívások érik bõrt.

Minden lehet játék, és természetes is, hogy egy gyermek számára az is játék, amit mi felnõttek cseppet sem tekintünk annak. A játék az elsõ készségfejlesztési lehetõség, és már az anyaméhben megfigyelhetõ.

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövõjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetõségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

Hogyan tudjuk biztosítani gyerekünk jövõjét, ha velünk történik valami? Milyen lehetõségeink vannak, és egyáltalán: mennyit érdemes félretenni egy ilyen helyzetre?

A stressz is növelheti az elhízás kockázatát, de a tartósan feszült lelki állapot az ellenkezõ véglethez, erõs fogyáshoz is vezethet. Az, hogy kinek milyen módon hat a táplálkozására a stressz, már csecsemõkorban eldõlhet.

A kevés játék nem csak a rendtartásban segít, annak a gyereknek, akinek túl sok játéka van, nehezebb huzamosabb ideig fenntartani az érdeklõdését egyetlen dolog iránt.

A gyermekvállalás ösztönzését, az élve születések számának növelését célzó törvényjavaslatot nyújtott be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere pénteken az Országgyûlésnek.

Nemcsak Magyarországon, szerte a világon általános tendencia, hogy növekeszik a császármetszések száma.

Megújul a babakötvény2013-10-20 19:49:31

Megújul a babakötvény a kormány egy pénteken a parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján.

A dajkabeszéd, a szemkontaktus, a simogatás olyan ingerek, amelyek fejlesztik a baba társas képességeit, mivel oxitocin hormon termelõdését indítják el az agyban - mondta el a babák viselkedésének biológiai okait kutató MTA-program vezetõje.

Kétszáznegyven kilós nõ szült csütörtök reggel Romániában, a román orvosok nem ismernek esetet, amikor ennyire túlsúlyos nõ szülését kellett levezetni.
« 1. oldal »