2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Járási hivatalokban, önkormányzatoknál is igényelhetõ lesz a 42 ezer 500 forintos életkezdési támogatás, amely a Start-letéti számlára kerül és ott is marad mindaddig, amíg a szülõ nem "aktiválja" a számlát.

A közelmúltban több házaló ügynök próbálta a Magyar Államkincstár nevében értékesíteni a Babakötvényt, azonban a termék forgalmazása csak és kizárólag a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban, illetve állampapír értékesítési pontjain történik, házhoz nem mennek vele – hívta fel a figyelmet az államkincstár pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A múlt hónapban kimagaslóan sokan nyitottak Start-számlát gyermekeik támogatására, igaz még mindig több, mint félmillió szülõ nem élt az állami támogatást és kedvezményes kamatokat biztosító lehetõséggel. De vajon miért éri meg félretenni gyerekünknek?

Népszerû a babakötvény2014-09-02 15:03:21

Ötször annyi pénzt fektettek be babakötvénybe a szülõk az év elsõ hét hónapjában, mint egy évvel ezelõtt. A START-értékpapírszámlákra csaknem három milliárd forintot fizettek be idén január eleje és július vége között. 2013-ban ez az összeg mintegy 650 millió forint volt. A kibocsátó Magyar Államkincstár elnöke szerint ez az értékpapír azért népszerû, mert az állam 100 százalék garanciát vállal a befektetésekért, és a babakötvény a mindenkori infláció felett kamatozik.

Júliusban sem csökkent a Start-számla-nyitási kedv az államkincstár adatai szerint - írja a Világgazdaság.

Tavaly november óta két és félszeresére nõtt a kincstári Start-számlák száma, amelyek 60 százalékát az új, kedvezõ feltételû Babakötvény generálta - írta az azenpenzem.hu a Magyar Államkincstár adataira alapján.

Néhány hete publikálta az inflációs adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez a szám fontos gazdasági mutató, több, a mindennapi életben is lényeges dolgot befolyásol.

Hétfõtõl lehet 2014-es évjáratú babakötvényt vásárolni a Magyar Államkincstár (MÁK) kirendeltségein.

Sikeres az új babakötvény2014-01-26 20:24:55

Sikeres és népszerû az új babakötvény, mert a családok jó befektetésnek tartják – mondta a Híradónak a nemzetgazdasági miniszter. A program indulása, december 1-je óta 10 ezer új Start-számlát nyitottak, így egyharmaddal nõtt a kötvénytulajdonosok száma.

A jövõ héttõl lehet megvásárolni az új Babakötvényt. Az infláció fölött 3 százalékos kamatot fizetõ értékpapír sokkal praktikusabb lesz a Start-számlák tulajdonosai számára, mint a jelenlegi állampapírok. A kezdeti rekord magas kamatot viszont csak februárig élvezhetik a befektetõk.

Az elsõ sorozatú babakötvényt azok szülei is megvehetik a futamidõ alatt, akik gyermeke jelenleg már például 5 éves - mondta el a Portfolio.hu tisztázó kérdésére Borbély László András

Az éves átlagos inflációhoz képest három százalékos kamatprémiumot fizet évente a 19 éves futamidejû új Babakötvény - közölte Borbély László András, az Államadósság Kezelõ Központ Zrt. vezérigazató-helyettese sajtótájékoztatón hétfõn Budapesten.

Megújul a babakötvény2013-10-20 19:49:31

Megújul a babakötvény a kormány egy pénteken a parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján.

19 éves futamidejû állampapír lenne, amely infláció felett, fixen kamatozna. A gyerekek 18 évesen vehetik fel életkezdési támogatásként.

« 1. oldal »