2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Több millió embert érint majd a jövõre életbe lépõ biztosítási adó, amely a legkapósabb biztosításokat drágíthatja meg 10-15 százalékkal. A verseny azonban erõs, így ha valaki tudatosan és szemfülesen köt biztosítást, akkor akár többet is megspórolhat, mint amennyit az új adón bukna.


Akár a rendszeresen befizetett kötelezõ biztosításunk ellenére is fedezetlenné válhat gépjármûvünk az újonnan belépõ baleseti adó következtében – figyelmeztet a PBA Biztosítási Alkusz Kft. A PBA ügyfélszolgálatára befutó telefonok tanúsága szerint sokan még az adóról sem tudnak.

A kgfb-díj 30 százaléka lenne a baleseti adó, az autós terhelné, de a biztosító felelõssége lenne beszedni - derül ki az [origo] birtokába került 2012-es adócsomagból. A termõfölddel ügyeskedõket 48 százalékos szja-val terhelné a kormány. Egy válóper esetén 30 ezer forintos illetéket kell leszurkolni. Évi ezer literig lehet adómentesen sört fõzni vagy pezsgõt készíteni. Félmillió forintig kedvezményesen adóznak a béren kívüli juttatások, de az alacsony keresetûeknek járó kompenzációt még mindig nem találta ki a kormány.

« 1. oldal »