2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A jövõ évi költségvetés tervezetében 15,8 milliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyben dolgozók béremelésére – jelentette be az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

A kormány jelentõsen kiterjeszti az ingyenes étkeztetésben részesülõ gyermekek körét, a feladatra fordítható összeg pedig jövõre megközelíti a 60 milliárd forintot - jelentette be Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón.

Hungarikumnak nevezte az emberierõforrás-miniszter a védõnõi hálózatot, melynek tagjai most 30-37 ezer forintos béremeléssel számolhatnak. Megerõsítik a háziorvosi praxisokat is, legalább száz helyen azt is támogatják, hogy azokat fiatal orvosok vegyék át. Az alapellátás megerõsítését Balog Zoltán azért is fontosnak nevezte, mert cél az is, hogy a kórházakba minél kevesebb beteg kerüljön, csak azok, akiknek erre szüksége van.

Az állam felelõssége, hogy a fiatalok munkavállalása elõtt álló minden akadályt lebontson és ösztönözze a fiatalok munkavállalását - mondta az emberi erõforrások minisztere kedden Budapesten, a Fiatalok munkanélkülisége Európában címû nemzetközi konferencián.

« 1. oldal »