2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Nem kell megfizetni az EHO-t olyan befektetések után, amit nem az Szja törvény 65. §-a szabályoz tájékoztatta lapunkat az NGM. Ilyen a TBSZ és a NYESZ-en tartott megtakarítás is, ami lehetõséget nyújt arra, hogy megússzuk a 6 százalékos adót abban az esetben, ha legalább 3 évig a bankban tartjuk a pénzünk.

Mi mindenre lehet használni a bankkártyát? Mi különbözteti meg a hitelkártyától? Utánajártunk!

A bankok a háztartásokra 80-90, a vállalatokra 90-95 százalékban hárították át a tranzakciós illetéket az MNB kedden kiadott tanulmánya szerint. Jó hír, hogy a pénzintézetek mindezt az elektronikus csatornák készpénzzel szembeni elõnyben részesítésével tették. A bankok arról panaszkodnak, hogy a legnagyobb ügyfeleik a deviza tranzakcióikat egyre többen külföldre helyezik át az illeték bevezetése miatt. Az MNB szerint ez még nem látszik a számokon, szerintük az illeték hatásait hosszabb távon érdemes vizsgálni. Elemzésünkben megvizsgáltuk a már rendelkezésre álló tranzakciós adatokat.


 

A cégek már alig bírnak magukkal, mindenki azzal számol, hogy jut neki a Magyar Nemzeti Bank hétfõn induló olcsó hitelprogramjából. Új kertészeti áruházat nyitnának, vagy a sorban álló ügyfelek miatt szükséges beruházásokat indítanák be. A bankok óvatosak, mert tudják: az igények töredékét sem tudják majd kielégíteni.

Öt év alatt alaposan átrendezõdött a vállalati banki piac Magyarországon, a cégek mintegy 660 ezer bankszámlát nyitottak ez idõ alatt és ennek 93 százalékát a legnagyobb 12 pénzintézetnél és a takarékszövetkezeti hálózat tagjainál.

A jegybank tovább csökkentette az alapkamatot, ami miatt már 5 százalékos szint környékét is alig érik el a betéti kamatok. A bankok ezért több kis apró trükkel próbálhatják megnyerni maguknak a megtakarítással rendelkezõket.

A Magyar Bankszövetség fõtitkára bízik benne, hogy június 1-jétõl elindulhat a kis- és közepes vállalkozások kedvezményes hitelprogramja. Kovács Levente úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját Magyarországon.

Az utóbbi két és fél évben sikerült átszervezni Magyarországot, a kormány egyik legnagyobb tette az oktatás átalakítása volt - mondta Orbán Viktor vasárnap, egyúttal azt ígérte, hogy a magas törlesztõrészlettel küzdõ, becsapott devizahiteleseknek újabb segítséget fog nyújtani a kormány.

Vasárnaptól, azaz július elsejétõl má nem kell egy napot várni arra, hogy az átutalt pénz megérkezzen egyik számláról a másikra. Mostantól a bankok közötti és a bankon belüli tranzakciókra is a "négy órás szabály" érvényes.

Kinek éri meg a szocpol, milyen költségei lehetnek az igénylésnek és melyek a visszafizetés lehetséges esetei?

Fél pénzért kínálják a Magyarországon is érdekelt nagybankok a hiteleiket Romániában. A különbségért a jegybankot, a kormányt és a bankok profitéhségét is lehet okolni, de a legtöbbet az EU/IMF-hitelkeret nyomja a latban.

Tisztességtelen a bíróság szerint az OTP hitelezési gyakorlatának egy pontja, így a bank egyik ügyfele valószínûleg kártérítést kap. A bank alacsonyabb árfolyamon adta, de magasabb árfolyamon hajtotta be a hitelt. Ezt a módszert az összes hazai bank alkalmazta, amivel havonta több ezer forintot is veszíthettek a hitelfelvevõk. A bírósági ítélet lavinát indíthat el, ha vérszemet kapnak az adósok, akkor százmilliárdos bukás is fenyegetheti a bankokat.


Budapest - A végtörlesztés közelgõ határideje mozgósította a vevõket – mutatnak rá az elemzõk.
Pandúrból rabló. Csaknem 3 millió forintot zsákmányolt az a 42 éves nyugdíjas rendõr alezredes, aki még kedden délelõtt rabolta ki egy játékpisztollyal a jakabszállási takarékszövetkezetet.
Fegyveres férfi támadta meg az egyik budapesti bankfiókot szerdán reggel. A símaszkos támadó fél 9-kor ment be a III. kerületi, Bécsi úton mûködõ bankba és az alkalmazottaktól pénzt követelt.
Jelentõsen visszaszorulhat a banki hitelezés, ha a terveknek megfelelõen szigorodnak a kölcsönzési szabályok és csak a legális jövedelem igazolása után állnak szóba az ügyfelekkel a bankok.
Tõrrel rabolta ki a bankot2010-02-23 19:45:29
Bajba került egy ausztrál bankár - a férfi ugyanis egy topmodell, Miranda Kerr félmeztelen képeit nézegette a céges gépen, miközben a háta mögött kollégája élõ tévéadásban beszélt a kamatokról kedden.

Az utóbbi két hónapban alig csökkentek és továbbra is kétszámjegyûek maradtak az egy évnél rövidebb idõre lekötött betétek után járó legmagasabb kamatok. Így akár 7 százalékot is megközelítõ reálkamathoz is juthatnak a takarékoskodók. Az [origo] idén februárban is összegyûjtötte a feltételekhez nem kötõdõ betétekre járó kamatokat.

A tapasztalatok alapján úgy tûnik, akkor is vissza lehet élni az ember bankkártyájával, ha a lehetõ legóvatosabban használja - és a legfrissebb adatok szerint szaporodik az ilyen esetek száma. A csalás esélyét persze odafigyeléssel csökkenthetjük, de a bankok tájékoztatási gyakorlata ebben nem sok segítséget nyújt.
Lesz amerikai bankmentés2008-10-04 09:59:18

Azonnali erõsödéssel fogadták az amerikai tõzsdék a napok óta várt hírt, mely szerint másodjára nagy többséggel megszavazta az amerikai képviselõház a 700 milliárd dolláros "bankmentõ" - a pénz- és tõkepiacokat stabilizálni hivatott - intézkedéscsomagot. Bush elnök pár órával a szavazás után, tehát rendkívüli gyorsasággal aláírta a törvényt. A tõzsdék eufóriája azonban nem tartott sokáig: az aggasztóan magas munkanélküliségi adatok miatt a Dow, az S&P és a Nasdaq is mínuszba fordult magyar idõ szerint este fél tízkor.

« Előző « 5. oldal »