2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A nemzetgazdasági államtitkár közlése szerint az idei költségvetésnek várhatóan 60 milliárd forint kiadást jelent majd a bevándorlási hullám. A többletkiadásokat a büdzsé tartalékából fedezik.

A magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármashatártól "ésszerû távolságig" húzódó kerítés megépítésének elõkészítésérõl döntött a kormány - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

A háború és éhezés elõl menekülõket a világot uraló igazságtalan társadalmi-gazdasági rend kényszeríti migrációra - jelentette ki Ferenc pápa hétfõn két egyházi rádiónak adott interjújában. Az egyházfõ szerint az öregedõ Európát a bevándorlók tarthatják életben.

Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkezõ migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.
Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkezõ migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László egy interjúban. A szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak igaza van, Ferenc pápa pedig nincs tisztában a magyarországi helyzettel.

Levágta péniszét és megsértette herezacskóját is egy 38 éves menekült Debrecenben.

Nem lát olyan szándékot Romániában Kántor Zoltán, hogy belátható idõn belül megadja az autonómiát az ott élõ magyarságnak. A Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetõje szerint Európában rengeteg multikulturális állam van, de a kisebbségeknek maguknak kell kiharcolniuk a jogaikat. Úgy látja, a szerb–magyar határon lévõ kerítés nem befolyásolja a nemzetpolitikát.

  • A Nemzetpolitikai Intézet évente 35-40 millió forintból gazdálkodik.
  • Menekültekkel nem foglalkoznak.
  • Kántor Zoltán igazgató szerint belátható idõn belül nem lesz autonómia.
  • Az erõs magyar gazdaság a határon túli magyaroknak is jó.

Néhány hete még fertõzõ migránsokról írt, ma már segíti õket egy önkéntes, aki a ceglédi vasútállomáson oszt vizet, élelmet. A hely különleges, mert a Szegedrõl a debreceni menekülttáborba tartóknak itt kell átszállniuk. Kétségek, emberi gyötrelmek és a remény. Ágnes különös története következik.

Minden eddiginél több, 4725 határsértõt fogtak el a rendõrök országszerte péntektõl vasárnapig. A legtöbben most is Csongrád megyében lépték át a zöldhatárt.

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

A kormány meghatározta a nemzeti szinten biztonságosnak nyilvánított származási országok és biztonságos harmadik országok listáját, és ezen szerepelnek a nyugat-balkáni országok is: ebbõl az irányból érkezik Magyarországra a legtöbb illegális bevándorló.

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár.

Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A bíróság jogerõsen felmentett két embert, akik megrongálták a kormány egyik bevándorlóellenes plakátját. A bíró indoklása szerint csak véleménynyilvánítási jogukkal éltek, amit az alaptörvény garantál.

Andorrában élnek a legnagyobb arányban migránsok az ENSZ 2013-as adatai szerint, míg Bosznia-Hercegovinában a legkevesebben. A nemzetközi szervezet ábráiból kiderül, hogy Franciaországban az algériaiak, míg Nagy-Britanniában az indiaiak a legnépesebb kisebbségi csoport.

A békemenetet szervezõ Civil Összefogás Fórum és a CÖKA kuratóriumának tagjai egyenként 100.000 forintos hozzájárulással, reklámfilmmel megkezdik a polgárok figyelmének felhívását a zöldhatárzár mielõbbi létrehozásának szükségességére.

A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.

A bíróság próbálkozik a „sablonhatározatok” visszaszorításával, de kemény dió.

Bár most épp nem jár csúcsra a Sámsoni úti tábor, de azért jóval többen vannak, mint egy hónapja.

A megyeszékhelyen nem érezhetõ a délrõl érkezõ menekülthullám hatása.

A többségük tanulni jön2015-02-10 19:52:52

A hozzánk érkezõ idegen állampolgárok általában nem Magyarországon akarnak letelepedni.

Míg tavaly összesen 42 ezer illegálisan érkezõ személy kért menekültstátuszt, addig idén, egy hónap alatt már 13 ezer. Nagy részük Koszovóból jött.

A lakosság kétharmada szigorítaná a bevándorlással kapcsolatos magyarországi szabályozást, emellett a többség szerint az Európai Unió nem tudja megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettõl - derül ki a Századvég közvélemény-kutatásából, amelynek megállapításait szerdán küldték el az MTI-nek.

« 1. oldal »