2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Egyre több termelõi piac van Magyarországon, és egyre többen vannak azok, akik csak kákicsot legelõ tyúk aranysárga tojását, vagy Gyula bácsi háztáji mézét hajlandóak fogyasztani. De nyugodtan adhatunk a gyereknek abból a kolbászból, sajtból, tojásból, amirõl nem tudni, honnan származik, hol készült és mikor? És mi a helyzet a piaci higiéniával?

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

Úgy látszik, nem nagyon érdekel minket, mikor kapunk többet a pénzünkért. Hiába, hogy kilóra jobban járhatunk az M-es vagy az L-es tojással, nekünk a darabár számít. Ezért többen veszünk S-est.

 

« 1. oldal »