2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Alig nyaralnak a magyarok2015-07-27 12:10:02

Utasbiztosításokról kérdezõsködött egy cég, de a felmérésbõl az derült ki, hogy sokan ki sem teszik a lábukat otthonról. Az ok a pénzhiány.

A netrisk.hu online biztosításközvetítõ adatai szerint megugrott a kötelezõ biztosítás átlagdíja az elsõ negyedévben.

Az átlagdíj csökkenése miatt, idõsebb autókra is egyre többen kötnek casco-biztosítást.

A válság nem vetette vissza a casco-szerzõdések számát, és 2008 óta olyan jelentõsen csökkent az ilyen biztosítások átlagdíja, hogy ma már érdemes idõsebb autókra is, teljeskörû cascót kötni – derül ki két biztosító, az Union és a Genertel vizsgálatából.

Nincs olyan biztosítás, ami az ittasan közlekedõ károkozókért helytállna – hívta fel a figyelmet a CLB biztosítási alkusz az MTI-hez hétfõn eljuttatott közleményében.

Kátyúkár: szezonja van2015-03-25 08:00:40

A sérülések hatvan-hetven százaléka jellemzõen az elsõ negyedévben történik.

A néhány éve létezõ kátyúkár biztosításból eddig néhány tízezret kötöttek az autósok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint, de az esetek felében a biztosítók visszautasítják a kártérítés kifizetését, mivel a kárt nem megfelelõen dokumentálta a szerzõdõ - ez utóbbi már a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) a tapasztalata.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán elindítja és 20 munkanapon belül, legkésõbb március 31-ig befejezi a DRB bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Kötelezõ biztosítás: 273 ezren cseréltek biztosítót a tavalyi kampányban.

A kórházi ellátás napi költsége 100 ezer és 1 millió forint közötti összegbe is kerülhet.

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Nem csupán pénz kérdése2014-12-01 15:40:18

Átlagosan 1800 forintot költünk havonta biztosításra; van hová fejlõdni.

Idén átlagban 5-10 százalékkal, vagyis egy-két ezer forinttal emelkedhet a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás díja – errõl is szó volt a 180 perc keddi adásában.

Trendforduló okozta a biztosítási díjak drágulását, ám a magyar gépkocsi tulajdonosoknak továbbra sem kell olyan mélyen a pénztárcájukba nyúlniuk, mint nyugat-európai társaiknak.

A Biztosítás.hu és a Netrisk.hu portál gyorselemzése szerint a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) díjak emelkednek - közölte a két szakmai portál a vasárnap hajnalban közzétett, jövõ évi tarifák gyorselemzése alapján.

Kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás (kgfb), lakásbiztosítás – közeleg a biztosítóváltás ideje. Sokakban még mindig bizonytalanságot okoz a kérdés, mikor váltsunk, és mikor tartsuk meg régi kötvényünket. Errõl is szó volt a Napközben korábbi adásában.

Jövõre nagyobb számban megjelenhetnek euróalapú, adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosításokkal is a piacon a hazai biztosítók - írta keddi számában a Világgazdaság.

Vasárnap hirdetik ki a jövõ év január 1-jétõl érvényes kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási tarifáikat a biztosítók, amely még mindig az autósok több mint felét érinti - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását. Amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik a lakásbiztosításhoz képest - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerdán az MTI-vel.

Sok biztosító nem vállalja a nyaralók biztosítását, amelyek készek vállalni az azokkal járó kockázatokat, azok is 50-100 százalékkal többért teszik azt a lakásbiztosításhoz képest – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) szerdán az MTI-vel.

Legritkábban a legkisebb teljesítményû motorral szerelt személyautók okoznak a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) alapján térítendõ kárt, ugyanakkor esetükben az átlagosnál magasabb az egy kárra jutó kifizetés.

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság – jelentette be Mészáros József fõigazgató hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján.

A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

Augusztusban és az õszi hónapokban, fõleg az õzek és a szarvasok mozgása miatt, nõ a vadbalesetek kockázata az utakon – hívja fel a figyelmet a K&H Biztosító.

Az idõjárás okozta károk miatt mintegy 3940 kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz július 28. és augusztus 4. között, a károk becsült összege megközelíti a 340 millió forintot – tájékoztatott a biztosító hétfõn.

« 1. oldal »  Következő »