2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A néhány éve létezõ kátyúkár biztosításból eddig néhány tízezret kötöttek az autósok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint, de az esetek felében a biztosítók visszautasítják a kártérítés kifizetését, mivel a kárt nem megfelelõen dokumentálta a szerzõdõ - ez utóbbi már a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) a tapasztalata.

Az új autókra 5 százalékkal, a használtakra 11 százalékkal emelkedett tavaly a casco biztosítás díja, viszont akik a biztosítási évfordulón olcsóbb biztosítóhoz mentek, azok 3,5 százalékot spórolhattak az éves díjon - közölte saját adataira hivatkozva, a Netrisk.hu internetes alkusz csütörtökön az MTI-vel.

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A faágak letörése, fakidõlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzõbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.

Idén átlagban 5-10 százalékkal, vagyis egy-két ezer forinttal emelkedhet a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás díja – errõl is szó volt a 180 perc keddi adásában.

A kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás (kgfb) idei kampányában tíz autósból kilenc elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést és marad jelenlegi biztosítójánál, csak 10 százalékuk vált biztosítót – közölte az elsõ hét tapasztalatai alapján a Biztosítás.HU online alkusz az MTI-vel.

A Biztosítás.hu és a Netrisk.hu portál gyorselemzése szerint a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási (kgfb) díjak emelkednek - közölte a két szakmai portál a vasárnap hajnalban közzétett, jövõ évi tarifák gyorselemzése alapján.

Jövõre nagyobb számban megjelenhetnek euróalapú, adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosításokkal is a piacon a hazai biztosítók - írta keddi számában a Világgazdaság.

Vasárnap hirdetik ki a jövõ év január 1-jétõl érvényes kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási tarifáikat a biztosítók, amely még mindig az autósok több mint felét érinti - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Az idei év végi kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási (kgfb) kampányban 200-250 ezer biztosítót váltó autósra és növekvõ díjakra számít az elsõ magyar online biztosító, a Genertel – mondta Csikós Dániel, a biztosító vezérigazgatója az MTI-nek.

A K&H Biztosító tapasztalatai szerint tudatosabbá váltak az utazók, 2014 elsõ félévében csaknem 30 százalékkal többen kötöttek utasbiztosítást, mint az elõzõ év azonos idõszakában. Tavaly a K&H-s bankkártyák jelentõs részéhez járt utasbiztosítás, a biztosítóhoz több mint 27 millió forint értékû kárbejelentés érkezett.

Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetõségi rendszerét. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság augusztus 25-étõl értesítést küld az érintetteknek, hogy a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl egyeztessen velük.

Részletfizetési engedményt kaphat a biztosítótól az utólag fizetendõ fedezetlenségi díjra júliustól az a gépjármû-tulajdonos, akinek nem volt kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítása (kgfb), amennyiben a biztosítással nem fedezett idõ meghaladja a 120 napot.

A március 15-én hatályba lépõ új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) a biztosításoknál is hoz változást, a módosítások érintik az ajánlattételt, a kötvényesítést, az állománykezelést, a termékfejlesztést és a kárrendezést, valamint az ezeket támogató informatikai rendszereket is - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) csütörtökön az MTI-vel.

Hová tedd a nyugdíjpénzt?2014-01-27 16:41:32

A biztosítók keményebben ringbe szállhatnak a hosszú távú megtakarításokért. Idõsebb korra ugyanis adókedvezménnyel támogatva 2014-tõl biztosítással is lehet félretenni.

Az amerikai AIG biztosító banki üzletága felhagy a számlavezetési tevékenységével, a betéteket visszaadják ügyfeleiknek, a számlákat megszüntetik. A lépésre az amerikai jogszabályoknak való megfelelés érdekében kerül sor, amely korlátozza a biztosítók banki szolgáltatásnyújtását - írja a Bloomberg.

Egy csapásra véget vetett a gépjármû- és lakásbiztosítások évek óta tartó díjcsökkenésének az idén januártól bevezett biztosítási adó.

A biztosítótársaságokhoz több mint 190 ezer kárbejelentés érkezett hétfõ délig, ezek becsült értéke meghaladja a 24 milliárd forintot - írja szerdai közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.
« 1. oldal »