2024. június 19. Szerda, Gyárfás, Zóra.
 

Ma, azaz július 13-án kezdõdik meg a Quaestor-törvény szerinti kárrendezés, elõször a Befektetõvédelmi Alapot terhelõ kártalanítási részt fizetik ki a brókerkárosultaknak.

Jótékonysági Design Aid vásárral egybekötött árverést tartanak az Igazgyöngy Alapítvány javára csütörtökön Budapesten a Magnet Közösségi Házban.

Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezõi igény feldolgozása – közölte a felszámoló a brókercég honlapján pénteken.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásával összefüggésben ma jár le a hitelezõi igények bejelentésének határideje, a károsult befektetõk kedden még postára adhatják az igénybejelentést.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására április 14-éig, keddig van lehetõségük az ügyfeleknek, a kedden postára adott igénybejelentést még befogadja a felszámoló.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására rendelkezésre álló 40 napos határidõ 2015. április 14-én telik le, az eddig a napig postára adott hitelezõi igények határidõn belüli igényként kerülnek nyilvántartásba – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetõi, felügyelõbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelõsséget vállaljanak az okozott károkért.

Mintegy 68 milliárd forint értékû vagyont sikerült biztosítani a Buda-Cash-ügyben, így remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet – tájékoztatta a fõvárosi fõügyész pénteken az MTI-t. Közölte: a Buda-Cash- és a Quaestor-ügyben a megfeszített munka eredményeként két hét alatt sikerült eljutni a gyanúsításig.

A tervezet gyors megszavazásához kell a módosítás négyötödös jóváhagyása.

Rogán Antal szerint vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegû befektetése volt a bedõlt pénzügyi vállalkozásoknál.

Azok a befektetõk, akiknek biztosítás alá esõ követelésük áll fenn a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben, jövõ péntektõl egy évig nyújthatják be kártalanítási kérelmüket a Befektetõ-védelmi Alaphoz (Beva) - közölte az alap pénteken az MTI-vel.

Lesznek, akik a következõ hetekben megkaphatják a csõdbe jutott bankban ragadt pénzüket.

A Befektetõ-védelmi Alapnak (Beva) március 20-ig, jövõ hét péntekig kell közzétennie a felszámolás alatt lévõ Buda-Cash Brókerház ügyfeleinek kártalanítására vonatkozó részletes tájékoztatását - olvasható a Beva honlapján.

Az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.-hez tartozó Fõgáz Zrt. segíti azokat az egyetemes szolgáltatásban lévõ ügyfeleit, akiknek a Buda-Cash Brókerház vagy a Quaestor Zrt. károsultjaként átmeneti nehézségeik adódnak a gázszámlák kifizetésében, és a kapcsolódó bankok jelenleg folyó hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá bankszámlájukhoz - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András, a Nemzetgazdasági minisztérium parlamenti államtitkára a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezésére vonatkozó kérdésre válaszolva az ATV Start címû mûsorában hétfõn.

Megkezdõdött a Buda Cash-ügy károsult önkormányzatainak kártalanítása, a pénz a jövõ hét elején megérkezhet a helyhatóságokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában pénteken este.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jogszabályi elõírások maradéktalan betartásával, közel fél éves eljárás nyomán, 2013 decemberében adta meg a bankká alakulásra vonatkozó engedélyt a DRB bankcsoport tagjainak, amelyek többsége elõzõleg már több évtizede szövetkezeti hitelintézetként mûködött - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.

Postai úton, soron kívül, március 16-án kapják kézhez nyugdíjukat azok, akiknek eddig a DRB bankcsoportnál vezetett számlára érkezett az ellátásuk - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

A kormány 244,71 millió forintot csoportosít át rendkívüli támogatásként a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfõtõl átmeneti kifizetési tilalmat rendelt el a Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítõ Egészségbiztosító Pénztárnál és a PRO V1TA Elsõ Magyar Kiegészítõ Egészségpénztárnál - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) szerdán elindítja és 20 munkanapon belül, legkésõbb március 31-ig befejezi a DRB bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását - közölte az OBA kedden az MTI-vel.

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) igazgatótanácsa kedden kora reggel tárgyalja a DRB bankcsoport kártalanítási ügyét, miután a jegybank hétfõn délután visszavonta a csoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét.

A jegybank visszavonta a DRB Bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki - mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendõ forrást nyújt - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfõn.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon és rosszhiszemûségen alapulnak, egyúttal a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, amelyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport tevékenységére, a jegybanki kártalanításra, illetve a felügyeleti ellenõrzésekre vonatkoznak.

A DRB Bank ügyfele? Valamelyik érintett Takarékban volt számlája? Sikerült kivenni legalább a 60.000 forintot? Vállalkozása van és bennrekedt a pénze? Ossza meg velünk!

« 1. oldal »  Következő »