2024. április 24. Szerda, György.
 

Míg egyes zöldségek egészségügyi hatása körül óriási a felhajtás, vannak olyanok, amelyekrõl sohasem beszélünk. A krumpli például ilyen: megszokott, olcsó, unalmas, egész évben elérhetõ. A konyhánk mégsem lenne ugyanaz nélküle, sõt, ha jól készítik el, egészséges is.

Változnak a szokásaink2015-05-10 06:00:26

Kedvezõbb az áruk más köretféléknek és az étkezési szokások is változnak, ezért a burgonyafogyasztás ma már egyre kevésbé divatos.

Itt van az újburgonya szezonja, így aktuális, hogyan „foglalkozzunk” az újkrumplival? Néhány praktikát és egyszerû elkészítési módot érdemes megismerni.

Van egy növényünk, melyet mindenki fogyaszt szinte napi rendszerességgel. Esszük számtalan variációban, fõételként, köretként, salátaként, csemegének.

 

Traktorszlalom a vízfoltok között
Hajdú-Bihar – “Két hete csak a vizet szívatjuk le a földjeinkrõl, hogy egyáltalán a táblákra rá lehessen menni. Sajnos, áldatlan állapotok alakultak ki a környezõ csatornák mentén, a saját kotrógépünk például már egy hete vesztegel a sárba ragadva” – dohogott Polgár József komádi gazdálkodó, amikor arról kérdeztük, hogy a tavasz beköszöntével sikerült-e felpörgetni a munkálatokat a földeken.

 

Novemberben 18,5 százalékkal nõttek a mezõgazdasági termelõi árak, a legmeredekebben - majdnem 88 százalékkal - a burgonya drágult. A január-novemberi áremelkedés valamivel kisebb, 15,4 százalékos volt.

« 1. oldal »