2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

December 6-án pénteken reggel 9 órakor indul a Budapesti Értéktõzsde (BÉT) új, Xetra nevû kereskedési rendszere - közölte a BÉT.

Budapest, 2011. október 16., vasárnap (MTI) – A Budapesti Értéktõzsde az elmúlt hetet is erõsödéssel zárta, ez már sorozatban a harmadik hét, amikor emelkedett az index; a megelõzõ héthez képest ráadásul több mint kétszeres mértékben.

Az európai adósságválság kezelésére új eszközök jöhetnek létre, vagy a meglévõket bõvíthetik - ezek a hírek nyugtatják az európai bankszektort, aminek köszönhetõen a tõzsdék is szárnyalásba kezdtek. A pesti tõzsde ennek megfelelõen jelentõs többlettel nyitott, a nagyok közül az OTP volt az események nyertese, amelyet tizenegy óra elõtt fel kellett függeszteni öt percre, mert elérte a napon belüli 10 százalékos határt.

A Budapesti Értéktõzsde részvényindexe a mínusz 404,04 pontos nyitás után tovább csökkent csütörtökön kora délutánig.

Emelkedéssel zárt a BUX2011-09-14 18:19:45

A részvénypiac forgalma 15,9 milliárd forint volt, a vezetõ részvények erõsödtek az elõzõ napi záráshoz képest.

 

Hangulati kereskedés jellemezte a tõzsdéket a múlt héten, többnyire a megjelent makrogazdasági adatok hatására mozdultak az árfolyamok. A Budapesti Értéktõzsde (BÉT) összességében erõsödéssel zárta a hetet.

Semmit nem tudni az új kormány várható gazdaságpolitikájáról, egyelõre hiányoznak a bejelentések, teljes a bizonytalanság. Ami mégis kiolvasható volt az eddigi nyilatkozatokból, az az, hogy a Fidesz nem feltétlenül akar törõdni az EU és a piac elvárásaival – ennek köszönhetõ, hogy Kósa Lajos tegnapi, államcsõdöt vizionáló, tartalmában egyébként teljesen alaptalan nyilatkozata megrengethette a forintot.

Szárnyal a tõzsde2010-05-10 12:51:13
Jelentõs, 8,6 százalékos (1850 pontos) emelkedéssel kezdte a hét elsõ kereskedési napját a Budapesti Értéktõzsde részvényindexe a BUX.
« 1. oldal »