2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Leginkább az idõsebb emberek próbálják letenni a cigarettát.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei egy menekülõ gépjármûben 5000 doboz csempészcigarettát találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei 172 kilogramm vágott dohányra bukkantak egy tehergépjármûben a 4-es számú fõúton. A mintegy 2,2 millió forint értékû dohányt és a szállításához használt gépjármûvet lefoglalták és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – adta hírül a hatóság közleményében.

Egy nem rég megjelent laboratóriumi tanulmány szerint az elektronikus cigaretták nikotinnal dúsított párája ugyanúgy elõsegíti bizonyos sejttípusoknál a rák kialakulását, mint a dohányfüst.

Több mint 20 ezer terápiás telefonbeszélgetést végeztek a tanácsadó orvosok és pszichológusok a dohányzásról leszoktató központ egy éve alatt - derült ki az Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központ közleményébõl.

Az illegálisan forgalmazott dohányárukban többször annyi rákkeltõ anyagot találtak a szakemberek, mint a dohányboltokban kapható termékekben - mondta el az Országos Környezetegészségügyi Intézet levegõhigiénés osztályának vezetõje.

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

Illusztráció
írta Petneházi Attila - Hajdú-Bihar – Senki nem fog harminc kilométert autózni egy doboz cigarettáért – jósolja a bihari falu polgármestere.

Budapest/Trenton, 2013. január 31., csütörtök (MTI) – A világon elsõként indította el Tom Szaky, a Terracycle cég fiatal vezetõje a cigarettacsikkek újrahasznosításának programját, amelyet Kanada, az Egyesült Államok és Spanyolország után többek között Magyarországon is be fognak vezetni.

 


Budapest, 2012. március 25., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idõ. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már jövõ vasárnap is több helyen ellenõrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

Füstszagra ébredtek a napokban egy derecskei családi ház lakói; mint kiderült, tolvaj járt a házukban.

Egyhangúan támogatta a parlament egészségügyi bizottsága a nemdohányzók védelmérõl és a dohánytermékek fogyasztásáról, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény módosítását.

Megkínálsz egy cigivel?2009-05-15 09:35:44

A fiú utolsó elõtti szálára gyújtott rá, határozott léptekkel haladt elõre, szembõl pedig a magas, nagydarab nõ kézen fogva jött zömök párjával.
- Hé, tesó, nincs egy cigid?

A Vám- és Pénzügyõrség munkatársai 01.29-én délután Biharnagybajom és Sárrétudvari települések között próbáltak megállítani egy személygépkocsival közlekedõ magyar férfit.

« 1. oldal »