2024. április 24. Szerda, György.
 

Milyen a kõolajszármazék ízû csokitojás? És melyik termék idézi a Jupitert övezõ gázfelhõt? Munkatársaink megadják a választ!

A 18-59 éves magyar lakosság közel háromnegyede fogyaszt csokoládét hetente legalább egyszer, 13 százalékuk minden nap - derül ki az NRC piackutató felmérésébõl.

Legalább félezer gyermeket szeretnének megajándékozni.

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedõ 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.

Étcsokoládé fogyasztása segíti a láb artériás betegségében szenvedõ 60 éven felülieket abban, hogy hosszabb ideig és gyorsabban legyenek képesek járni - derítették ki a római Sapienza Egyetem kutatói.

Régóta ismert, hogy a magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztása jótékonyan hat a szív egészségére, eddig azonban csak találgatták, hogy milyen hatásmechanizmus állhat ennek hátterében.

A Boci kedvelt sárgabarackos-kekszes csokiját otthon is könnyen elkészíthetitek. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, csak egy csokitábla forma. Ráadásul az otthoni változat csak természetes alapanyagokat tartalmaz. Kiváló ajándék lehet Valentin napra is.

Az idén több mint 1880 tonna csokoládéfigurát gyártottak a karácsonyi szezonra a Nestlé diósgyõri gyáregységében, csaknem 300 tonnával többet a tavalyinál - közölte a vállalat.

Itt a csokivásárlás szezonja – a Napközben csütörtöki adása arra próbált választ adni, hogyan válasszunk minõségi terméket. A mûsorban szó volt róla, hogy minõség tekintetében a csokimikulások piaca fejlõdõképesebbnek bizonyult a szaloncukrokénál. Elõbbiek kínálatában lényeges minõségi elõrelépés történt, míg utóbbiak piacán még nagyon sok a gyenge termék.

Csokoládé, szénsavas üdítõ, azaz bármilyen cukortartalmú étel jelezheti a rákos daganatot a testben a University College of LONDON (UCL) kutatói szerint.
Mértékkel, de kell a nass2008-11-22 11:16:05

Miért szeretik annyira a gyerekek a édességet, hogy képesek egy-egy bónusz adagért szívbõl gyûlölt dolgokat is megtenni? Hogyan lehet az édességfogyasztást az optimális szintre beállítani? Dietetikus és gyerekgyógyász segítségével kerestük a válaszokat.

« 1. oldal »