2024. április 24. Szerda, György.
 

A felsõoktatás központosítása, az egyetemi autonómia csorbítása ellen tüntettek mintegy százötvenen vasárnap este Budapesten az Országház épülete elõtt, az Oktatói Hálózat és a Veszélyben az Egyetemeink Csoport rendezvényén.

Kormányellenes tüntetést tartottak vasárnap több településen, a civilek által ellenzéki pártok támogatásával szervezett demonstráción felszólalók a “kormányzati szinten jelentkezõ korrupció ellen” emelték fel szavukat.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

Vadászház avató ünnepségen próbáltak a gazdák Fazekas Sándorral beszélni – sikertelenül.

A kormány, a Magyar Nemzeti Bank és felügyeleti szervei végezzen olyan feltárásokat, amelyeket eddig nem.

Több százan gyûltek össze péntek délután a csõdbe ment Quaestor Csapó utcai irodájánál.

Miután a kedden Marosvásárhelyre tervezett Székely Szabadság Napi megemlékezést követõ, tiltakozó felvonulást és nagygyûlést betiltotta az ottani hatóság, az Erdélyt Járók Közhasznú Egyesület szolidaritásból Debrecenben szervezett erre a napra tiltakozó összejövetelt.

Országos demonstrációra készül a volt volánbuszosokat képviselõ Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) és a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ), ha nem sikerül megállapodniuk a béremelésrõl - közölték a szakszervezetek hétfõn az MTI-vel.

Követeljük az alapvetõ élelmiszerek áfájanak csökkentését, a minimálbér 88 ezer forintra emelését, a munka törvénykönyvének megváltoztatását -sorolta Pallás György, a Közmunkás Szakszervezet szignóját viselõ és a Magyar Szocialista Párt támogatását bíró petíció pontjai szombaton délután Debrecenben.

Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülõ útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Demonstráció miatt lassulhat a forgalom 2015. január 30-án Debrecen és Hajdúszoboszló között.

Fél pályán lezártak négy fõutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfõ este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szervezõdésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésû rendezvénnyel egy idõben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán is az utcára vonulnak a tiltakozók!

„Nem kell netadó”, „Orbán takarodj!”, „Ruszkik haza!” – egyebek mellett ezeket a rigmusokat skandálta az a több száz ember, aki részt vett kedd este a fõtéren tartott internetadó-ellenes tüntetésen.

A politológus szerint az erõszak miatt nem érte el célját a netadó elleni demonstráció.

2014. október 28-án (kedd) demonstrációt szervez az Y-Gen Egyesület abban az esetben, ha a kormány elfogadja az internetadó tervezetét.

Azzal az importtal van bajuk, ami az uniós felesleg levezetéseként dömpingáron jön.

Tüntetést rendez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs Bizottsága több településen is július 8-án – közölte a bizottság pénteken az MTI-vel.

Debrecen és Mikepércs között több száz méter hosszan félpályás útlezárással tiltakoznak a LIGA szakszervezetek a kormány törvénymódosításai ellen.

Szakmai alapokon és kompromisszumokon nyugvó felsõoktatási törvényt szeretnének a hallgatók, ezért tüntetnek csütörtökön a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében az oktatási államtitkárság elõtt. A demonstrációt annak ellenére tartják meg, hogy szerdán, a közigazgatási miniszternél tartott egyeztetésen jelentõsen közeledett a két fél álláspontja.

Hajdú-Bihar -  "Az életpályamodell 30 százalékos béremeléssel kezdõdik, alább nem adjuk! Minket mindenki madárnak néz?" - ilyen és hasonló feliratú transzparensekkel tiltakoztak több szakszervezeti szövetség munkavállalói a munka világát érintõ kormányzati elképzelések ellen szerdán megyénkben.

« 1. oldal »