2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Találják ki, mi az: elõtte stresszelünk, utána depresszióba esünk, a kettõ között pedig túladagoljuk magunkat felesleges kalóriával és a hátunk közepére sem kívánt rokonokkal. Persze, hogy a karácsony. Az ugyan téves riasztás, hogy karácsonykor megnõ az öngyilkosságok száma, az viszont tény, hogy a felfokozott, irracionális várakozás után elkerülhetetlen a csalódás.

Kutatók összefüggést találtak az étkezési szokások és a mentális egészség között. Úgy tûnik, ami a testnek jó, az a szellemnek is.

A menopauzában lévõ nõknek számos nagy változással kell szembenézniük.

A sütõtök erõs antioxidáns hatásának hála nem csak a ráncok elleni harcban kiváló: agyserkentõ nassolnivalóként segít elkerülni az õszi depressziót.

Az állatjóléti intézkedéseket is elõrelendítheti az az új tanulmány, amely arra kereste a választ, hogy a borjakat érõ kedvezõtlen fizikai és érzelmi hatások milyen változásokat idézhetnek elõ az állatokban.

A depresszió leküzdését, az öngyilkosság megelõzését segítõ weboldalt indított az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) - közölte Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének fõigazgató-helyettese.

A hõségben a fõ veszély a túlhevülés, íme, néhány tipp, amivel elviselhetõbbé tehetjük a forró napokat. A kellemes meleg idõnek egyébként vannak pozitív élettani hatásai is.

Olyan géneknek is szerepe van a stressz depressziót kiváltó hatásában, amelyekrõl eddig ezt nem is sejtették – igazolták a Magyar Tudományos Akadémia és a Semmelweis Egyetem kutatói.

Hogy éljük túl az ünnepek utáni búskomorságot?

A kötet egy 2013-as felmérés eredményeit összegzi.

Alvásterápiával talán megduplázhatók a depressziósok gyógyulási esélyei egy kanadai kutatás szerint, mely a kóros álmatlanság terápiájából indult ki.

Fotók: HajduPress, Nyírõ GizellaA Gróf Tisza István Kórház és a partiumi, Élesdi Kórház közös, határon átnyúló kapcsolatának újabb állomásához érkezett szeptember elsõ napján. A berettyóújfalui kórházban ezúttal a pszichiátriai ellátás került terítékre az orvosi és a szakdolgozói szekciókban.


A Pixel Film stábjával, és Mucsi Zoltán fõszereplésével készítette el új videoklipjét a Depresszió.

« 1. oldal »